Svakodnevica 10.04.2017. 07:15.

Mursko Središće

Stanislav Stojko: Domaća jaja najbolja (i) za tjesteninu

Svakog četvrtka i subote prijepodne na tržnicu u Murskom Središću dolazi proizvođač jaja Stanislav Stojko. Prije 20-ak godina počeo se baviti uzgojem kokoši, a danas ih ima dvjestotinjak.

Domaća jaja su najbolja, a od njih se radi i odlična tjestenina koju, uz jaja, prodajem ovdje na placu svakog četvrtka i subote, bilo – 20 ili +30 stupnjeva, kazao je vlasnik OPG-a S. Stojko iz Murskog Središća objašnjavajući da ne propušta doći jer mušterije ga očekuju i ne želi nikoga iznevjeriti. – Dobro nam ide, uvijek se sve proda- nešto na placu, nešto doma, a dio distribuiram u škole i restorane. Ne bunim se, ali moram primijetiti da manje proizvođače sve više ubija uvoz i zna biti teško, rekao je posluživši kupca koji je došao do njegovog štanda.

– Jaja koje proizvedemo su dobra, pa jednom kad netko kod mene kupi, dolazi uvijek. Užitak mi je baviti se kokošima, nije mi preteško i ne izgubim puno vremena kad im dam hrane, vode, pokupim jaja i počistim, objašnjava Stojko koji uz kokoši ima još jednu zanimaciju – atletiku. Nekad je tračao, no danas, zbog zdravlja i godina, to već ne može, no u atletici je ostao kao međunarodni sportski atletski sudac te je i predsjednik zbora atletskih sudaca.

– Treba se nečim baviti da ne zatrdimo u kući, kaže Stanislav Stojko. U poslu s kokošima, koje uzgaja u tzv. slobodnom podnom uzgoju, pomaže mu supruga, a sve rade ručno. – Ništa nje teško, dok god su kupci zadovoljni i dok se vraćaju ja sam sretan, kaže S. Stojko.