Svakodnevica 14.04.2020. 13:53. Zadnja izmjena: 14.04.2020. 13:55.

Prognoza vremena

Stiže nam još malo mraza

  • Danas, u utorak prijepodne oblačnije uz moguću kišu ili pljuskove, a ponegdje može zagrmjeti i biti kratkotrajne solike ili čak i snježnih pahulja. I dalje se ne nazire obilnija kiša, a dobro bi došla…  No, kako je tako je, što god padne dobro će doći. Veći dio dana puhat će sjeverni vjetar koji donosi osvježenje. Temperatura će biti osjetno niža nego prošlih dana i kretat će se uglavnom između 5 i 9 Celzijevih stupnjeva. Poslijepodne uglavnom suho uz mogućnost sunčanih razdoblja, a prema kraju dana i smirivanje vjetra.
  • U srijedu se čini suho i sunčanije, ali s hladnim jutrom pa je ponegdje opet moguća pojava slabog mraza. Danju osjetno toplije uz puno sunca i većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura oko nule, a najviša dnevna mogla bi narasti od 15 do 17 Celzijevih stupnjeva uz povoljnu biometeorološku situaciju.
  • I četvrtak bi nam trebao biti lijep. Suho i pretežno sunčano. Jutro još uvijek hladno, pa se ne može isključiti mogućnost za slab mraz, a danju ćemo se grijati na ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva.
  • U petak se nastavlja pretežno sunčano, poslijepodne mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab. Noć će i dalje biti svježa, ali bez mraza. Temperatura rano ujutro od 5 do 10, a danju lijepo i toplo s najvišom temperaturom između 22 i 25 Celzijevih stupnjeva. Lijep proljetni dan, a svaki novi - malo po malo - topliji.
  • U subotu djelomično sunčano i toplo s južinom. Atmosfera će biti malo nestabilnija. Ostaje većinom suho, tek tu i tamo je moguća koja kišna kap ili kraći proljetni pljusak.
  • Nedjelja i ponedjeljak nam donose nešto promjenjivije vrijeme. Izmjena oblaka, sunca, a ponegdje i kratkotrajan pljusak ili malo kiše. Očekujemo i novo osvježenje.