Svakodnevica 15.10.2017. 04:47. Zadnja izmjena: 15.10.2017. 04:47.

Humanitarna akcija

Stjepan Janušić: Moja obitelj iskusila je dobrotu i želim se odužiti

Prije nekoliko godina stravičan požar progutao je kuću Stjepana Janušića (38) iz Belice, ostavivši njega, suprugu, četiri sina i kćer bez krova nad glavom. Od tog dana, kaže, krpaju kraj s krajem i snalaze se kako znaju i umiju u nastojanju da prehrane obitelj. Tešku situaciju u kojoj se nalaze - dodatno načetu zdravstvenim stanjem jednog djeteta, s vremena na vrijeme osvijetili dobrota ljudi koji im uskaču u pomoć široka i otvorena srca, vraćajući im vjeru u ljude i nadu u bolje sutra. Najsvježiji primjer humanosti na djelu Janušići su doživjeli ovog ljeta. Krajem školske godine vjeroučiteljica njihova sina u Centru za odgoj i obrazovanje uputila ih je na dvije udruge – Iznajmljivači sa srcem i Vozači velikog srca-besplatni humanitarni prijevoz, čija je misija pomaganje djeci s posebnim potrebama i roditeljima slabijeg imovinskog statusa. Ubrzo po stupanju u kontakt, dogodilo se ono što su Janušići mogli samo sanjati. Osnivačica udruge Iznajmljivači sa srcem Vjera Matulić organizirala im je besplatan petodnevni smještaj u Crikvenici, a vozač velikog srca Tomislav Pavlović karticu za gorivo u vrijednosti 1.000 kuna.

- To je bilo nezaboravno iskustvo. Išli smo na more nakon 17 godina. Taj doživljaj nikad nećemo zaboraviti. Neopisivo je kad netko koga ne poznaješ učini nešto takvo za tebe. Ljude smo prvi put vidjeli, a poštovanje, dobrotu i susretljivost koju smo doživjeli ne možemo riječima opisati, priča nam naš sugovornik. Poznanstvo je u tren oka preraslo u pravo prijateljstvo i Stjepanovo simpatizerstvo i podupiranje udruga koje su nesebično pomogle njemu i njegovoj obitelji. Udruga Vozači sa srcem-besplatni humanitarni prijevoz trenutno provodi humanitarnu akciju kojoj se mogu priključiti i Međimurci, apelira Stjepan:

- Prikupljaju se donacije za kupnju sanitetskog vozila koje bi služilo za prijevoz djece s posebnim potrebama na pregled kod liječnika, u bolnicu, na more..., a koji bi bio na raspolaganju potrebitima iz svih dijelova Hrvatske. Osim novca može se donirati i stari papir, plastični čepovi, boce...,zapravo sve što nam može pomoći da nabavimo vozilo, objasnio je Stjepan.Uplate za ovu dobrotvornu akciju mogu se poslati putem žiroračuna HR6524020061100780563, SWIFT/BIC: esbchr22, MODEL: 99, OPIS UPLATE: donacija, PRIMATELJ: grupa Vozači velikog srca-Besplatni humanitarni prijevoz i udruga Stari papir za novi osmijeh.