Svakodnevica 15.08.2016. 09:55. Zadnja izmjena: 15.08.2016. 09:59.

Formula 1

Stjepan Toplek iz Domašinca jurio pravdu kao Kimi Raikkonen bodove

Umirovljenik Stjepan Toplek uživo je u sunčanom danu radeći u dvorištu svoje kuće u Domašincu kad je na cesti ispred kuće stao automobil mađarskih registracija. Dok je vozač ostao u automobilu, sa suvozačkog je mjesta izašao gospodin i nudio Stjepanu robu koju prodaju po kućama. Nakon dužeg razgovora i cjenkanja oko paketa jastuka i pokrivača, Stjepan je prihvatio ponudu Mađara te je više iz sažaljenja nego iz potrebe za proizvodom, i da ga se konačno riješi, kupio paket. Nadugo nakon što su se pozdravili, Stjepan je paket otvorio i vidio kako je pokrivač premali za odraslu osobu te je shvativši da je prodavač lagao uskočio u automobil i krenuo u potragu za dvojicom Mađara.

Obišao je cijeli Domašinec i susjedna mjesta te se nakon duže vožnje i potrage susreo s Mađarima-prodavačima na graničnom prijelazu Goričan. Bez pogovora su uzeli paket natrag i vratili mu novac. Zbog uzbuđenja, silne vožnje, brojnih zavoja i jurnjave Međimurjem Stjepan se osjećao kao na utrci te se prisjetio dana kad je radio u Njemačkoj i sjeo u bolid Kimia Raikkonena, nekadašnjeg prvaka Formule 1 koji i danas vozi njihove utrke. – Kao što Kimi Raikkonen juri za bodove, ja sam jurio za pravdom, kazao je Stjepan koji se u bolidu fotografirao kada je radio kao konobar u gradskoj vijećnici u Stuttgartu. – Nakon što sam u Njemačkoj radio u više tvornica krenuo sam u konobarski posao, što mi je i struka, a završio sam radeći u gradskoj vijećnici. Zbog tog posla danas imam puno lijepih i zanimljivih sjećanja. Konobareći sam upoznao mnoge poznate osobe iz Njemačke - pjevače, glumce, političare te Njemačku nogometnu reprezentaciju, navodi Stjepan kojeg su mnogi znali kao Štefana, konobara iz Međimurja i tražili da ih baš on poslužuje.

– Upoznao sam i Njemačku kancelarku Angelu Merkel. Bio sam zadužen da njoj i pratnji pripremim prostorije gdje će se presvući, a ona me je ubrzo zapamtila i zvala kao i mnogi - Štefan. U vijećnici su se održavali razni skupovi pa sam viđao i druge poznate političare. Danas mi je žao što se nisam fotografirao sa svima za uspomenu. U vijećnici su se često prezentirali i najnoviji automobili, a tijekom jednog skupa članova i uprave Formule 1 bio je predstavljen bolid Kimia Raikkonena. – Raikkonena, nažalost, nije bilo, ali uspio sam se fotografirati u njegovom bolidu kaže Stjepan dodajući da se on ipak nije vozio za Mađarima tako brzo kao poznati vozač Formule 1. – Nisam smio kršiti propise da ne bi dobio policijsku kaznu, ali uspio sam istjerati pravdu, a sva ta silna vožnja podsjetila me na utrke Formule 1 i sretan sam što iz razdoblja rada u Njemačkoj imam barem fotografiju bolida kojeg je vozio Kimi Raikkonen.