Svakodnevica 26.03.2020. 11:05. Zadnja izmjena: 26.03.2020. 11:08.

Obavijest građanima

Što je potrebno poduzeti ako je izgubljena prometna dozvola?

U slučajevima kada je izgubljena prometna dozvola, stanice za tehnički pregled nisu u mogućnosti izdati novu prometnu dozvolu bez da stranka prethodno prijavi gubitak prometne dozvole nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji na čijem je području dozvola izgubljena. Takva prijava policiji potrebna je zbog raspisivanja potrage za izgubljenom prometnom dozvolom.

Kako bi se strankama izišlo u susret u novo nastaloj situacijom vezano uz pandemiju koronavirusa omogućeno je da građani gubitak prometne dozvole prijave djelatnicima stanica za tehnički pregled. Pritom će dati kratku pisanu izjavu o gubitku, a zatim se ona u elektronskom obliku dostavlja nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji zbog raspisivanja potrage.

Na taj način omogućeno je građanima da na jednom mjestu obave poslove vezano uz gubitak prometne dozvole. Nakon zaprimanja obavijesti o gubitku prometne dozvole ustrojstvene jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, bez odlaganja evidentirat će takve slučajeve te potom obavijestiti stanicu za tehnički pregled da može stranci izdati novu prometnu dozvolu.