Svakodnevica 08.06.2016. 13:19. Zadnja izmjena: 08.06.2016. 13:21.

Druženje

Susreli se ministranti Donjomeđimurskog dekanata u Župi Sveti Juraj u Trnju

Župa Sveti Juraj u Trnju nedavno je bila domaćin susreta šezdesetak ministranata Donjomeđimurskog dekanata što ga priredio Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, odnosno njegov voditelj vlč. Siniša Dudašek i dekanatski povjerenik za ministrante vlč. Darko Kelemenić.

Susret je počeo Službom riječi u župnoj crkvi, koju je predvodio vlč. Dudašek, a kako je tema bila “Svećenik – osobno” on je i poticajno posvjedočio svoj duhovni poziv i odaziv, potičući mlade da se i oni odvažno odazovu prepoznaju li Isusov poziv. Nastavilo se u župnom dvorištu okrjepom koju su pripremili članovi Pastoralnog vijeća, a onda radom po skupinama koje su vodile domaće vjeroučiteljice Ivana Mesarek, Marinela Miklaužić, Valerija Štampar i Natalija Kivač.

Zadatak skupina bio je napraviti plakat s temom susreta koji su po završetku rada predstavile ostalima. Susret je posjetio i vlč. Pavao Markač, a sportske igre i druženje popratili dekan preč. Antun Hoblaj i vlč. Karlo Šimek. Na kraju susreta je vlč. Dudašek podijelio zahvalnice župama sudionicama i časopis “Susret“, te zahvalio domaćinu, vlč. Kelemeniću i njegovim suradnicima na organizaciji i provedbi kao i ministrantima i njihovim svećenicima.