Svakodnevica 30.04.2017. 14:40. Zadnja izmjena: 30.04.2017. 14:40.

Kreativci

Suzana i Dragutin iz Podbresta izrađuju male, upotrebne proizvode s dodatkom radosti

Kako bi kvalitetno provela umirovljeničke dane te uz to malo upotpunila kućni budžet, Suzana Mustak iz Podbresta i njezin suprug Dragutin došli su na ideju o pokretanju domaće kućne radinosti. Posljednje tri godine  Suzana svaki slobodan trenutak provodi u svojim materijalima, vezicama i ukrasima, neprestano osmišljavajući nove modele i dizajne.

- Radim svakakve ukrase, a najviše sam orijentirana na ukrasne vrećice koje smo nazvali vrečkice pajdaštva međimurskoga. Imamo vrećicu za butelje, veliku koja može poslužiti kao torba ili vrećica za dućan, malu za naše najmlađe, torbicu za tablet ili mobitel, a radimo i pregače, podmetače i sitnice za djecu, objasnila je naša sugovornica pokazujući svoje uratke izrađene od materijala s međimurskim uzorcima, među kojima dominiraju vrećice raznih veličina i dezena. Svaki od proizvoda koji je izrađen s puno strpljenja i ljubavi je unikatan i označen prepoznatljivim logom.

- Radim male proizvode od pamuka koji imaju uporabnu vrijednost. Svima dobro dođu i svi ih trebaju. Najčešće su prigodni, vezani uz godišnje doba ili neki vjerski blagdan, a često izrađujem i po narudžbi. Najtraženije su vrećice za butelje i one za dućan, dodala je S. Mustak. Nedavno se okušala i u ukrašavanju staklenih boca i ostalih posudica salvetnom tehnikom, što se pokazalo kao pun pogodak.