Svakodnevica 26.11.2017. 16:13. Zadnja izmjena: 26.11.2017. 16:18.

Vularija

U dobrom društvu se fizički rad jedva i osjeti

Naslov je, naravno, šala, no od istine ipak nije baš toliko daleko. Kod Branka Klinca (56) u Vulariji okupili su se susjedi i prijatelji – Dragutin Horvat (61), Zlatko Skupnjak (50) i Dragutin Juras (51), pa su zajedno prionuli poslu i Branku pomogli u sječi drva. Kad završe kod Branka s poslom će, kad bude trebalo nastaviti kod nekog drugog, pa kod trećeg, jer, osim što se brže odradi, u dobrom društvu se fizički rad jedva i osjeti.
Posao su ravnopravno podijelili – Branko barata motornom pilom, Zlatko je logističar, mlađi Dragutin fizikalac, a stariji Dragutin preuzeo je ulogu moralnog podupiratelja zaduženog za veselo ozračje.

U poslu smo ih zatekli na blagdan svetog Martina pa su se, kazali su, hapili rano ujutro da čim prije završe – kasnije ih je čekala važna zadaća kušanja mladoga vina. 
Veselo društvo u Vulariji povezuje još jedna spona – dugačak odbojkaški staž. Branko, Zlatko i Dragutin Juras članovi su Odbojkaškog kluba 'Mladost' iz Vularije, igrači veteranskog sastava i rekreativci, a Dragutin Horvat jedan je od najvjernijih navijača. Iako, kažu, klub trenutačno prolazi kroz smjenu generacija. - Mladih nemamo ni za lijeka – ili su u Njemačkoj, ili za računalima, požalio se Branko, zaposlen kao profesor njemačkog jezika u Srednjoj školi Prelog.