Svakodnevica 02.05.2017. 14:19. Zadnja izmjena: 02.05.2017. 14:24.

Vremenska prognoza

U ovom tjednu očekuje nas promjenjivo vrijeme, ali bez velikih hladnoća

VREMENSKA SLIKA: Kao i prošle godine, tako smo ponovo sredinom travnja doživjeli jaču promjenu vremena. Osjetno je zahladilo, povremeno je bilo kiše (u premalim količinama), a vrlo jak sjeverni vjetar pojačao je osjećaj hladnoće. Čak je zalepršalo i malo snijega, a u gorskim dijelovima Hrvatske i susjednih zemalja stvorio se i de
blji snježni pokrivač. U planinama se temperatura spustila duboko u minus, a i kod nas je bila oko nule. U petak i subotu ujutro bilo je i mraza, pa su i ove godine zabilježene štete u poljoprivredi zbog niskih temperatura ovako kasno u travnju, kao i lani 26. travnja Čini se da u nas u ovom tjednu očekuje promjenjivo vrijeme, ali bez velikih 
hladnoća.

VREMENSKA PROGNOZA

  • U utorak kombinacija oblaka i sunca, a samo ponegdje se rano ujutro i kasno navečer može pojaviti koja kap kiše. Ostat će uglavnom suho, djelomično sunčano i ugodno toplo. Jutarnja temperatura zraka u porastu na 10, a sredinom dana će biti oko 20 Celzijevih stupnjeva.
  • Čini se da će u srijedu i četvrtak biti promjenjivo i relativno toplo vrijeme. Izmjena oblaka i sunca, a mjestimice su mogući malo kiše ili pljusak. Pri tome se očekuje više oblaka u srijedu, kad je i malo veća mogućnost za kišu ili pljusak. Srijeda će zato biti i malo svježija (stupanj-dva) nego četvrtak. Vjetar će biti većinom slab.
  • U petak promjenjivo, a uz više oblaka, ponovo se ponegdje može pojaviti malo kiše ili neki kraći lokalni pljusak. To će biti rijetka pojava, pa se može reći da ni dalje nema nekog većeg pogoršanja ni obilnije kiše.
  • U subotu se očekuje većinom suho vrijeme, uz duža sunčana razdoblja. Rijetko gdje je poslijepodne mogući kraći pljusak. Temperatura bi ujutro trebala biti između 8 i 11°C, a po danu će biti ugodno toplo, pa bi temperatura mogla prijeći 18 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija bit će većinom povoljna.
  • U nedjelju će se izmjenjivati sunce i oblaci, a povremeno može biti kiše ili pljuskova, osobito u poslijepodnevnim satima. Jutro će biti malo toplije, uz temperaturu zraka između 9 i 12°C, a najviša dnevna temperatura mogla bi narasti na 17 do 19 Celzijevih stupnjeva. Slično počinje i novi radni tjedan.