Svakodnevica 10.02.2016. 13:48. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Projekt Supertata

U Prelogu radionice s mladim i budućim očevima

Organizacija mladih Status M pokrenula je projekt MenCare – uključenje muškaraca u postizanje rodne ravnopravnosti u Međimurju kroz koji će provoditi kampanju i radionice s mladim i budućim očevima iz Međimurske županije. MenCare je globalna kampanja za uključeno očinstvo, provodi se u više od 35 zemalja na 5 kontinenata, a cilj joj je promocija uključenosti muškaraca kao ravnopravnih, nenasilnih očeva i pružatelja brige s ciljem postizanja obiteljskog blagostanja i rodne ravnopravnosti. U Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji i Kosovu provodi se pod nazivom Supertata.

U Prelogu je dosad provedeno šest radionica u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Centrom za socijalnu skrb (podružnica Obiteljski centar Čakovec) uz podršku volontera iz Savjeta mladih Grada Preloga, Udruge studenata Grada Preloga i Društva Naša djeca Prelog. Ukupno će se provesti 11 radionica s mladim parovima koje će obuhvatiti teme roda, važnosti oca, trudnoće, rođenja, planiranja obitelji, podjele brige, brige o djeci, potreba i prava djeteta i nenasilja.

Radionice se provode u Međugeneracijskom centru – Dječja kuća Prelog. Projekt se provodi sredstvima fonda Kraljevine Norveške i zemalja EGP-a, pri Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva. Dodatnu podršku provođenju kampanje pruža CARE International.