Svakodnevica 27.02.2017. 11:19. Zadnja izmjena: 27.02.2017. 11:20.

Metss 25

U Svetom Martinu na Muri: Znate li da vaše novine kupuju i Slovenci?

U velikom samoposluživanju METSS-a (br. 25) u centru Svetog Martina na Muri, koje je ima i odjel za opskrbu majstora svih struka rade u dvije smjene poslovotkinja Darinka Kovačić iz Hlapičine, njena zamjenica Lidija Dujh iz Železne Gore, te Mirjana Zadravec iz Donjeg Zebanca, Jasna Radeljak iz Murskog Središća, Štefica Perhoč iz Zasadbrega i Nataša Jalušić iz Gornjeg Kraljevca.

Dostavljač s uobičajena dva bunta friškog broja Lista MEĐIMURJE dolazi im u poslijepodnevnim satima ponedjeljkom, a odmah za njim, kaže Lidija Dujh, dolaze i prvi, oni, najnestrpljiviji i najvjerniji čitatelji iz susjedstva:

- Dođu nam prvo susjedi, većinom umirovljenici, znaju "skočiti samo po MEĐIMURJE" u papučama! U utorak ujutro već se rasproda veći dio novog broja, a moramo paziti da nam do kraja tjedna ostane dovoljno primjeraka za one koji rade vani. Puno je tu ljudi koji idu u inozemstvo raditi, nedjeljom navečer ili ponedjeljkom rano ujutro, pa se vraćaju se petkom popodne i onda već s vrata pitaju "Kaj je novoga v MEĐIMURJU?"... Mi same ne stignemo najčešće niti prolistati odmah novi broj, čitamo doma, a zanimljivo je – dolaze nam po MEĐIMURJE i susjedi Slovenci, ovi koji žive tu, uz Muru. I njima je list Međimurje zanimljiv.