Svakodnevica 19.08.2020. 09:53. Zadnja izmjena: 19.08.2020. 09:56.

Planinarsko društvo Prelog

Uzduž i poprijeko po srednjem Velebitu

Nakon mirnih mjeseci bez aktivnosti, od sredine ožujka do sredine svibnja, Planinarsko društvo Prelog nastoji nadoknaditi propušteno.

Najprije su se, čim su to uvjeti dopustili, 17. svibnja, uputili na Ivančicu. Bilo je to članovima društva zagrijavanje za ozbiljnije staze, a već vikend nakon toga uspeli su se na Samarske stijene.

Nakon toga bili su na Učki, a zatim su krenuli na istraživanje Velebita, južnog, sjevernog i srednjeg. U međuvremenu su uspjeli napraviti i nekoliko izleta u Sloveniju, dok je posljednje što su uspjeli proći, uzduž i poprijeko, bio srednji Velebit. 

- Prošli smo kružnu stazu po kukovima i vrhovima tog dijela Velebita. Nije bilo jednostavno, no ekipa koja planinari u odličnoj je formi te imaju dobru kondiciju i uspjeli smo proći zacrtano, kazao je vodič na ovom uzbudljivom izletu Josip Naranđa, ujedno i predsjednik Planinarskog društva koje broji oko 80 članova.

Posebno je ponosan na svoju osmogodišnju unuku Eciju kojoj je ovo bio prvi ovakav izlet. - Bilo je to poprilično hodanja i uspona, cijeli dan, po vrućini, ali je svima bilo lijepo, pogled s visine je prekrasan i mnogi će još više puta poći na ovakvo putovanje, na divni Velebit, kazao je Josip koji planinari već više od 20 godina.