Svakodnevica 16.04.2016. 16:00. Zadnja izmjena: 16.04.2016. 16:31.

Neuobičajena rekreacija

Valerija Hasan iz Nedelišća kreće se gradom "Klokanskim skokovima"

Objektiv našeg fotoaparata je ispred redakcije lista Međimurje uhvatio pomalo nesvakidašnji "sportski" prizor i neuobičajen način rekreacije. Valerija Hasan iz Nedelišća proskakutala je centrom Čakovca na spravama koje na prvi pogled podsjećaju na skijaške pancerice, no ispod njih je zakrivljena platforma s oprugama koje omogućavaju skakanje.

"Ovaj oblik rekreacije službeno se zove Kangoo jumps što bi u doslovnom prijevodu na hrvatski značilo "klokanski skokovi", pojasnila je 35-godišnja Valerija koja već neko vrijeme prakticira ovaj način tjelovježbe. Sprave je nabavila u Švicarskoj, odakle i potječu, te ih donijela sa sobom u Međimurje kako bi Međimurke i Međimurce upoznala sa zabavnim i nadasve učinkovitim načinom kretanja. U početku je kaže najteže uhvatiti ravnotežu, iako prednje i stražnje "kočnice" sprječavanju padanje, a kasnije kada se uhvati ritam skakutanje postane potpuno prirodno.

Ova tehnika odlična je za cijelo tijelo, a najviše za jačanje nogu i podizanje stražnjice, ne opterećujući pritom zglobove i leđa. "Skakućem tri puta tjedno na svojoj standardnoj relaciji: Nedelišće-zaobilaznica-Ivanovec i natrag. Dosad sam izgubila čak 15 kilograma", istaknula je 35-godišnjakinja. Već je kaže navikla na začuđene poglede, fotografiranje i snimanje jer ljudi još nisu upoznati s ovom tehnikom vježbanja, no svi joj oduševljeno prilaze s pitanjima što to ima na nogama i gdje se "klokanice" mogu nabaviti na što im ona s osmijehom na licu odgovara i motivira na skakutanje.