Svakodnevica 30.01.2016. 19:21. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Pet intervencija minule godine

Vatrogasci održali redovnu godišnju skupštinu u Savskoj Vesi

U subotu 16. siječnja DVD Savska Ves održala je svoju redovnu godišnju skupštinu koju je vodio sam predsjednika Društva Robert Pevec pred mnogobrojnim mještanima i prijateljima vatrogasaca. U izvješću zapovjednika između ostalog se moglo čuti kako društvo ima 112 članova što muških, ženskih i mladeži. Godina za njima bilježi pet intervencija, što samo po sebi govori da su vrlo dobro odrađivali preventivu za što su izdvojili dovoljno vatrogasnog vremena za kojim ne žale. Kako bi dobro preventivno djelovali nabavljali su mnogobrojnu opremu neophodnu za vatrogasnu djelatnost ako su željeli biti u toku s vremenom.

Predsjednik DVD-a Srećko Mrazović

Po onome što ovo društvo slovi kao jedno od vrhunskih su natjecateljske ekipe. Prošle 2015. godine u osam različitih kategorija nastupili su čak 26 puta, od čega su sedam puta bili na postolju. Osposobili su deset članova za različita zvanja u vatrogastvu što su sami članovi redovno odlazili na obuke i predavanja. Svojim najmlađim članovima posvećivali su posebnu pažnju što su djeca pokazala svojim literarno likovnim radovima. Tijekom godine svi članovi su pripomogli oko velike investicije rekonstrukcije vatrogasnog objekta na vatrogasnom vježbalištu u što je utrošeno preko 25.000,00 kuna, a koja su im sredstva dobrodošla iz grada Čakovca i VMO Savska Ves kojima su se najviše i zahvalili što su prepoznali njihovu pomoć.

Od mnogobrojnih gostiju svakako treba istaknuti zapovjednika VZG Čakovca, ujedno i zamjenika zapovjednika JVP Čakovca Roberta Meglića, zamjenika predsjednika VZG Čakovca Srećka Mrazovića, predsjednika VMO Savska Ves, predstavnika veterana VZMŽ, predstavnika grada i druge. Osim izvješća o radu, skupština je poslužila i za podjelu mnogobrojna priznanja i nagrada najzaslužnijim članovima društva.

Izvor: Damir Perhoč