Svakodnevica 08.02.2018. 23:09. Zadnja izmjena: 08.02.2018. 23:13.

Pribislavec

Vera Prepelić: Nakon što je pobijedila rak zaljubila se u ručni rad

Da teška bolest iz osobe ponekad može izvući nešto predivno pokazala nam je Vera Prepelić iz Pribislavca ispričavši nam kako se počela baviti kreativnim radom. - Prije pet godina doznala sam da imam rak dojke. Bolest me je psihički dotukla, a posebno me pogodilo što sam izgubila kosu. Tada sam saznala za udrugu Nova nada Čakovec koja okuplja žene liječene od bolesti dojke i odmah se učlanila. Biserka Sermek u udruzi je održavala kreativne radionice i odmah sam se zaljubila u ručni rad i ukrašavanje predmeta, sa suzom u oku prisjeća se gospođa Vera, danas zdrava šezdesetogodišnjakinja vedra duha koja je prije četiri godine počela svakodnevno izrađivati razne rukotvorine te je tražila mjesto gdje bi svoje radove izložila i svoju ljubav prema njima podijelila s drugim kreativcima.

- Učlanila sam se u udrugu Kreativci Međimurja, gdje me srdačno prihvatila predsjednica udruge Anita Horvat, ali i svi ostali članovi. S njima sam dobila priliku svoje radove izlagati na manifestacijama diljem Međimurja, ali i susjednih županija, sa zahvalnošću udruzi Nova nada i Kreativci, priča naša sugovornica. Najviše radi u salvetnoj tehnici, uređuje kutije i vaze, izrađuje nakit od raznih materijala, radi magnetiće, a osim što izlaže s Kreativcima rado druge podučava ručnom radu i svemu dobrome što on donosi.

- Kada počnem raditi na nekom novom predmetu, ulazim u drugi svijet i zaboravljam na sve bolesti i probleme. Kreativni rad za mene je lijek za dušu. To, kako izrada ručnih radova dobro utječe na moje psihičko zdravlje, ni psihijatri ni psiholozi ne mogu, našalila se. Svoje radove poklanja obitelji i prijateljima pa oni krase brojne police ljudi koji cijene ručni rad i dive se trudu njihovih autora. Cilj joj nije ono što izrađuje prodati, već prezentirati i podijeliti svoju kreativnost i znanje s drugima. - Najveće bogatstvo i plaća za vrijeme provedeno s bojama, salvetama, kistovima i ljepilom je moja ispunjena duša, nikakav novac to ne može zamijeniti, zaključila je Vera Prepelić.