Svakodnevica 21.08.2017. 11:23. Zadnja izmjena: 21.08.2017. 11:28.

Vremenska prognoza

Vraćaju se sunčani, ugodno topli dani, ali sa svježim jutrima

VREMENSKA SLIKA: Čak 25 hrvatskih gradova u prvih je desetak dana kolovoza postavilo nove rekorde za najvišu temperaturu zraka u povijesti mjerenja. Vjerojatno je vrhunac ljeta iza nas. Bit će još puno lijepih dana, ali temperature oko 40 stupnjeva vjerojatno se više neće ponoviti. Nakon što nam je za vikend stiglo osvježenje s nešto kiše, u ovom tjednu ponovo slijede ljepši, ugodno topli dani, ali sa svježim jutrima. Krajem tjedna se vraćaju i vrućine.

VREMENSKA PROGNOZA

  • Ponedjeljak nam donosi djelomično sunčano i ugodno vrijeme. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, a najviša dnevna očekuje se oko 24 Celzijeva stupnja, što je vrlo ugodna temperatura. Biometeorološka situacija će biti dobra i povoljna, što će odgovarati velikoj većini ljudi.
  • Utorak bi trebao biti sunčaniji i suh te malo topliji. Jutro dosta svježe, uz temperaturu između 9 i 13, dobro ćemo spavati, a ponegdje su ujutro moguće sumaglica i magla. Tijekom dana će uz puno sunca zatopliti i dnevni maksimalac bi mogao biti oko 24 ili 25 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija bit će povoljna, pa se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.
  • U srijedu se nastavlja lijepo i ugodno kasnoljetno vrijeme. Prevladavat će sunčano, samo u ranim jutarnjim satima ponegdje može biti kratkotrajne sumaglice ili magle. Vjetar većinom slab. Jutro će biti dosta svježe, uz minimalnu temperaturu između 9 i 13, a najviša dnevna narast će do 26 ili 27 Celzijevih stupnjeva.
  • U četvrtak i petak sunčano i postupno sve toplije. To će vrijediti i za noćnu i za dnevnu temperaturu. S obzirom na to da su noći već dosta duže nego u srpnju, nema više teških noćnih vrućina i sparina, već sasvim ugodne temperature - za dobro spavanje. Dnevni maksimalac u petak bi već trebao biti oko ili malo iznad 30 Celzijevih stupnjeva.
  • Slično vrijeme zadržat će se i u subotu. Sunčano, mirno i još malo toplije.
  • Nedjelja bi trebala biti najtopliji dan ovog tjedna. Još uvijek većinom sunčano, možda s umjerenom naoblakom. Uz laganu južinu, imat ćemo i sparno vrijeme, a najviša dnevna temperatura mogla bi narasti do 33 ili 34 Celzijeva stupnja. Biometeorološka situacija će se postupno kvariti pa kod meteoropata i kroničnih bolesnika može biti manjih tegoba sa zdravljem i raspoloženjem. To bi mogla biti najava nekakve promjene za početak sljedećeg tjedna, što još nije sigurno.