Svakodnevica 14.05.2018. 12:00. Zadnja izmjena: 14.05.2018. 12:03.

Sljedećih 7 dana

Vremenska prognoza: Pratit će nas kišni oblaci

VREMENSKA SLIKA: S ulaskom u svibanj imali smo nešto promjenjivije vrijeme, pa su kiša i pljuskovi bili češća pojava, ali ni dalje nije bilo nikakvog značajnijeg zahlađenja. Čini se da i u sljedećih sedam dana imamo promjenjivo vrijeme, vjerojatno će sva mjesta dobiti bar nešto kiše u sljedećim danima. Bit će i malo hladnije. Sve u svemu, imamo pravo proljetno vrijeme. Možda je izgledalo da ćemo preskočiti ono pravo proljetno promjenjivo vrijeme, ali ono je ipak tu. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA

  • Za prvi dan novog tjedna možemo najaviti puno oblaka, a povećava se i mogućnost za kišu i za pljuskove s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer. Vjetar većinom slab. U početku još uvijek toplo i pomalo sparno, ali se do kraja dana ipak očekuje sve niža temperatura. Čini se da će nekoliko dana trajati takvo nestabilno vrijeme, pa će i tijekom utorka biti dosta promjenjivo i varljivo vrijeme, uz puno oblaka, a mjestimice su još mogući kratkotrajni pljuskovi ili kiša. Moguće da vidimo i nešto sunca, ali u kraćim intervalima. Osjetno će se rashladiti pa bi dnevna temperatura mogla biti oko 20 Celzijevih stupnjeva ili čak i malo ispod, što je ipak svježije nego prethodnih dana.
  • Za srijedu je na vidiku malo povoljnije vrijeme. Izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, a samo ponegdje još može biti malo kiše ili pljusak. Jutro prohladno, temperatura bi mogla pasti čak i malo ispod 10 Celzijevih stupnjeva, a danju malko toplije. Nije to još neki veliki pomak nabolje, ali ipak će se primijetiti malo povoljnije vrijeme prema sredini tjedna.
  • U četvrtak i petak nešto ljepše, djelomično sunčano i ugodno toplo, ali nestabilno. To znači da su i dalje mogući mjestimični kratkotrajni pljuskovi. Oni su vjerojatniji u popodnevnim ili večernjim satima u četvrtak. Nadajmo se da neće biti nevremena jer već smo ušli u topliji dio godine u kojem je i to moguće. Ako planirate aktivnosti na otvorenom, budite spremni na moguć nalet kiše ili pljuska, osobito u četvrtak prema kraju dana. Ipak je bitno da temperatura ostaje prava proljetna, pa bi poslijepodne mogla biti oko 22 °C. Petak bi mogao proći suh ako bude sreće. Jutra ostaju svježa. Prema svemu sudeći, vrijeme će za vikend biti promjenjivo.
  • U subotu djelomično sunčano i ugodno toplo, uz manju mogućnost za pokoji pljusak.
  • U nedjelju ponovo više oblaka, uz veću mogućnost za kišu ili pljuskove s grmljavinom. Moguća su i sunčana razdoblja. Vjerojatno će se dnevna temperatura ponovo sniziti za stupanj-dva u odnosu na subotnju. I početak novog tjedna mogao bi donijeti pokoji pljusak. Nije neka velika kiša, ali rizik će postojati.