Svakodnevica 06.04.2020. 08:22. Zadnja izmjena: 06.04.2020. 08:25.

Sljedećih sedam dana

Vremenska prognoza: Sve topliji dani, kiše nema

Vremenska slika

Nakon jako tople i blage zime, posljednji tjedan ožujka i prvih nekoliko dana travnja prošlo je u zimskom ozračju. U cijeloj unutrašnjosti prijelaz iz trećeg u četvrti mjesec je bio pravi zimski uz mjestimičan snijeg i mraz. Nažalost, već ima i dojava o štetama na voćkama jer se sredinom prošlog tjedna noćna temperatura spuštala i do -8°C.  Nakon malo ugodnijeg vikenda u ovom tjednu se nastavlja trend zatopljenja. Svaki dan puno sunca uz polagani porast temperature.

Vremenska prognoza

  • Ponedjeljak nam donosi lijepo, sunčano i zdravo vrijeme. Jutro će još uvijek biti prohladno, ali ne toliko kao prethodna – temperatura će biti između 1 i 5°C. Danju obilje sunca i topline, ali će puhati povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Dnevni maksimalac mogao bi uhvatiti 18, možda i 19 Celzijevih stupnjeva.
  • U utorak se nastavlja suho i sunčano vrijeme. Vjetar slab, još ponegdje do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja i dnevna temperatura će ostati slična onoj u ponedjeljak. Nastavit će se i razdoblje s povoljnom biometeorološkom situacijom.
  • I srijeda će biti suha i sunčana, a puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Jutro još uvijek svježe uz minimalac od 2 do 6°C, a dnevna temperatura od 18 do 20 Celzijevih stupnjeva.
  • Slično vrijeme očekujemo i u drugoj polovici tjedna. Iz dana u dan obilje sunca, a kiše zasad nema na vidiku pa vrtlari i poljoprivrednici koji ju čekaju ostaju na suhom… Noći će i dalje biti svježe, ali bez mraza. Temperatura od 4 do 9, a danju lijepo i toplo s najvišom temperaturom između 20 i 24 Celzijeva stupnja. Lijepi proljetni dani, svaki dan malo po malo sve toplije.
  • Uskrs bi, prema prvim pokazateljima, bio topao uz umjerenu naoblaku, a mogućnost nekakve promjene vremena postoji na Uskrsni ponedjeljak.