Svakodnevica 23.01.2017. 19:21.

Prognoza za 7 dana

Zima još ne popušta. I u ovom tjednu, duboko ispod nule!

VREMENSKA SLIKA

Na području naše županije palo je uglavnom između 10 i 15 cm snijega. Tjedan je bio vrlo hladan pa se napadali snijeg zadržao, a temperatura je padala i do -16°C. Na Dunavu ledolomci i dalje pokušavaju probiti led. Siječanj je inače u prosjeku najhladniji mjesec u godini, a i sljedećih će dana biti hladno…

VREMENSKA PROGNOZA

  • U utorak hladno i suho. U slučaju vedre noći temperatura će biti ispod -10°C, možda čak i oko -12 Celzijevih stupnjeva. Mjestimice je tijekom jutra moguća i magla koja se ponegdje može i dulje zadržati ili pretvoriti u niske oblake. I danju ostajemo u laganom minusu. Biometeorološke prilike će biti većinom povoljne.
  • Srijeda bi nam trebala donijeti postupno popuštanje hladnoće i nešto malo višu temperaturu, ali to je i dalje pravo zimsko vrijeme. Čini se da nema oborina pa možemo računati na uglavnom suho vrijeme uz kraća sunčana razdoblja. Noćna i jutarnja temperatura od -9 do -5°C, a najviša dnevna očekuje se oko 0 Celzijevih stupnjeva.
  • Slično i u četvrtak. Bit će dosta oblaka, ali su moguća i sunčana razdoblja. Oborine se ne očekuju. Vjetar slab pa je ujutro mjestimice moguća i magla. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -5°C, a najviša dnevna možda napokon prijeđe u lagani plus, oko 1 ili 2 stupnja. Biometeorološke prilike većinom povoljne, ali se dobro zaštitite od hladnoće, osobito ujutro i navečer.
  • U petak će nas i dalje pratiti suho i hladno vrijeme. Izmjenjivat će se oblaci i sunce, a ujutro je moguća i magla. Jutarnja temperatura zraka će biti između -13 i -9, najviša dnevna oko 0°C ili malo ispod, a navečer bi ponovno mogla pasti dublje u minus, osobito zbog snijega na tlu te ako noć na subotu bude vedra.
  • Subota nam donosi djelomično sunčano i suho vrijeme. Bit će vrlo hladno pa se osobito ujutro temperatura može spustiti ispod -10 Celzijevih stupnjeva, ponegdje i oko -13°C. Danju oko -2°C uz većinom slab jugozapadni vjetar. Što reći, prava zima!
  • U nedjelju suho i hladno, a u ponedjeljak bi tijekom dana hladnoća mogla malo popustiti.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučujemo da pratite i Facebook stranicu „Kad će kiša“. (Prognozu napisao Kristijan Božarov)