Svakodnevica 29.07.2019. 23:50. Zadnja izmjena: 29.07.2019. 23:50.

Igre vatrogasne mladeži

Žiškovec: Najmlađi međimurski vatrogasci znaju znanje

Tristotinjak najmlađih vatrogasaca iz Međimurja i drugih krajeva, okupilo se u subotu, 13. srpnja u Žiškovcu gdje su održane tradicionalne, 21. Igre vatrogasne mladeži. Na igrama su nastupile ženske i muške ekipe u dvije starosne kategorije - mlađi, od 6-12 godina i stariji, od 12-16 godina, a svoje su znanje i spretnost prezentirali u osam disciplina: štafetnoj utrci, rušenju mete, vježbi s brentačom, polaganju tlačnog voda...

Nakon uzbudljivog natjecanja, proglašeni su pobjedbnici i uručena odličja i priznanja.

  • U kategoriji pomladak žene, prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Krištanovec 1, drugo mjesto pripalo je DVD-u Donji Mihaljevec, a treće DVD-u Novo Selo na Dravi.
  • U istoj starosnoj kategotriji među muškima najbolji su bili mali vatrogasci iz DVD-a Mihovljan 3, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Peklenica 1, dok su treće mjesto zauzeli vatrogasci DVD-a Donji Mihaljevec.
  • U kategoriji mladež žene, pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Žiškovec, drugoplasirana je bila ekipa DVD -a Sveta Marija 1, a treće mjesto pripalo je DVD-u Peklenica.
  • U kategoriji mladež muški, najbolja je bila ekipa DVD-a Krištanovec 1, iza njih plasirali su se članovi DVD -a Donji Mihaljevec, a treće mjesto 3. pripalo je DVD-u Vratišinec.

Na igre najmlađih vatrogasaca, uz brojne Žiškovčane, došli su i predsjednik VZ Međimurske županije Mario Medved, predsjednik VMO Žiškovec Dragutin Vugrinec, predsjednik DVD Žiškovec Ivan Hunjadi.