Svijet oko nas 07.12.2017. 23:38. Zadnja izmjena: 07.12.2017. 23:43.

Nedelišće

Akcija za malog Gabrijela Jalušića dala rezultat i probudila nadu

Potresna priča o malenom Gabrijelu Jalušiću, sedmogodišnjaku iz Nedelišća  iz prošlog broja Međimurja, priča o dječaku koji trpi niz oštećenja i stopostotni je invalid, pronašla je put do ljudskih srca. Odmah su se javili brojni građani spremni pomoći. Načelnik Darko Dania najavio je  nastavak pružanja podrške obitelji, a kupnju prijeko potrebnog medicinskog kreveta preuzeli su članovi Rotary cluba Čakovec. Kako nam javljaju iz Rotary cluba Čakovec, ovih dana krevet stiže u dom obitelji Jalušić! Odmah je reagirao i župan Matija Posavec te će ljudi iz županijskih službi dogovoriti oblik pomoći koji je najpotrebniji Gabrijelu.

Gabrijelu su potrebna i bolja kolica, a novac za njih osigurao je List Međimurje i Humanitarna udruga Fijolina iz Čakovca. Čakovčanin Nenad Peršak, osnivač Fijoline, posjetio je s nama obitelj Jalušić prošlog tjedna, obavijestio ih o uplati te doznao o njihovim daljnjim potrebama.

Inicijativa za akciju pomoći obitelji Jalušić potekla je od Udruge žena Gornjeg Hrašćana, odakle je Gabrijelova baka Anica Jalušić (rođena Gašparlin). Kontaktirale su nas članice Udruge Dušanka Kelenc i Zdenka Vukelić (Aničina sestra). Akcija nije gotova, štoviše, tek je počela. Potrebe su velike, jer za Gabrijela valja prilagoditi kupaonicu, stalno ga voziti na preglede u Zagreb i još mnogo toga... Na kraju akcije iznijet ćemo sve podatke o njenom tijeku i rezultatima. Obitelj Jalušić od srca zahvaljuje svima koji su pomogli.