Svijet oko nas 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 15.04.2016. 10:38.

Drava

Stiglo prvo rješenje o rušenju!

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja 27. lipnja ove godine donijelo je rješenje kojim se privatnom investitoru naređuje uklanjanje drvene kućice za odmor, izgrađene na području Regionalnog parka Mura-Drava u Gornjem Kuršancu, u k.o. Pušćine. Radi se o objektu izgrađenom uz  dravski rukavac Dopšine grabe, tek tri metra udaljenom od vode. Ovo je, ako se ne varamo, prvo izvršno rješenje o uklanjanju (na njega nije dopuštena žalba, već samo podizanje tužbe pred Upravnim sudom) za neki od bepravno sagrađenih objekata uz Dravu na području Međimurja. Investitor, inače Varaždinac, svoju je građevinu, površine 5,50 x 2,50 metara, podignutu za pola metra iznad tla na šest betonskih stupova, pokušao legalizirati, kao i većina njegovih “susjeda”.

Svi su oni kod uviđaja priznali da nitko od njih nema građevinsku dozvolu te da je većina njih objekte izgradila prije više desetaka godina. Kakva je sudbina ostalih kućica “u nizu”, može se iščitati iz rješenja koje se, istina, odnosi samo na predmetnu građevinu.

Naime, kućica (kao i susjedne “vikendice”) podignuta je izvan građevinskog područja, na posebno zaštićenom području na području Regionalnog parka Mura-Drava, na području koje je po prostornom planu naznačeno kao šuma posebne namjene.

Izvor: 3089