Svijet oko nas 05.04.2019. 09:22. Zadnja izmjena: 05.04.2019. 09:29.

Utorak, 9. travnja

Javno predstavljanje časopisa Meridijani u Čakovcu

Međimurska palača turizma i izdavačka kuća „Meridijani” sve poziva na javno predstavljanje 204. i 205. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja ” Meridijani” [Glavne teme broja - Drava i Malta]. Govorit će akademik Dragutin Feletar, prof. dr. sc. Tihomir Marjanac, Hrvoje Dečak, mag. nov., mr. sc. Siniša Golub Petra Somek, prof.

Na predstavljanju će biti govora o rijeci Dravi, o otoku Malti, o opasnim vulkanima kod Napulja, o posljednjoj Sijerkovićevoj temi, o peruanskoj planini Vinicunci, o japanskoj regiji Kansai, o čarima Graza i Kapadokije,  o američkim nacionalnim parkovima, o 100. obljetnici oslobođenja Međimurja od mađarske vlasti i stotoj godini od prijenosa posmrtnih ostataka u domovinu hrvatskih mučenika Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te o još nekim drugim zanimljivim temama. Urednica časopisa Petra Somek dati će i neke preporuke koje knjige čitati u 2019. godini. 

Predstavljanje će se održati u Međimurskoj palači turizma (bivša vojarna), Bana J. Jelačića 22e, u Čakovcu, u utorak, 9. travnja, s početkom u 19 sati. Svaki uzvanik dobit će na dar primjerak časopisa „Meridijani”. Ulaz je slobodan!