Svijet oko nas 05.05.2017. 23:43. Zadnja izmjena: 05.05.2017. 23:46.

Čakovec

Kako je pojeden lovački gulaš u Perivoju Zrinskih?

Čakovečkim Perivojem Zrinskih i ove su se godine, u subotu, 22. travnja, širili ugodni mirisi. U sklopu Dana Međimurske županije članovi lovačkih društava okupljenih u županijskom Lovačkom savezu skuhali su više od 600 litara gulaša, ispekli meso na rašljama te sve podijelili građanima u čakovečkom Perivoju Zrinskih.

- To će biti oko 1.150 porcija. Počeli smo u sedam ujutro, ali jučer pripremali sastojke od podneva do kasno navečer. Trebalo je nasjeckati 130 kila luka, paprike i narezati 250 kilograma mesa, kazala nam je dobro raspoložena i već uhodana ekipa kuhara u sastavu Josip Jalšovec-Džez, Josip Maltarić, Josip Hunjadi, Mladen Mrazović-Mac, Stjepan Sečan, Antun Novak, Drago Krivak i Stjepan Blagus. Majstori lovačkog roštilja bili su Drago Pongračić i  Željko Glad iz Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica, te Stjepan Vugrinčić (LD Šljuka Gornji Mihaljevec).