Svijet oko nas 18.12.2017. 22:39. Zadnja izmjena: 18.12.2017. 22:41.

Dječak sa stotinu talenta

LOVRO HRANILOVIĆ TARANDEK Lakim korakom u sretno djetinjstvo, britkim umom prema uspjehu

Razgovarate li s Lovrom Hranilovićem Tarandekom telefonski, lako se možete prevariti procjenjujući mu životnu dob. Možete pomisliti da je u pitanju netko znatno stariji i iskusniji... no, Lovro je elokventan trinaesetogodišnjak! Ugodno je društvo zbog iznimne vedrine i britkih odgovora na pitanja te zrelih razmišljanja o životu..

Svestran i otvoren za ispitivanje vlastitih mogućnosti uključen je u brojne aktivnosti u školi i izvan nje. Bavi se glumom u Kazališnoj družini Pinklec, član je Odreda izviđača "Sirius", usavršava engleski jezik u jednoj školi stranih jezika gdje se već priprema za polaganje ispita više razine.

U prvom razredu, u III. OŠ Čakovec koju pohađa, napravio je prve plesne korake u plesnoj grupi koju je vodila njegova tadašnja učiteljica Petra Kovač. Budući da je kao plesna trenerica prepoznala talent i sklad u njegovim plesnim koracima potaknula ga je da se intenzivnije počne baviti plesom. Nakon završenog četvrtog razreda Lovro postaje član Plesnog studia Vivona u Čakovcu gdje je, kao jedini dječak, krenuo u plesnu avanturu pod mentorstvom trenerice Tajane Vidović.

SAM MEĐU PLESAČICAMA

Odlično prihvaćen od  kolegica nikad nije imao neugodnih iskustava zbog toga što je jedini dječak, niti je doživio da bi ga se zbog toga što je dječak smatralo manje sposobnim za plesne korake. Štoviše, svojim je plesnim umijećem dokazao da se na plesnom podiju odlično snalazi, što dokazuju i brojne nagrade koje su počele stizati na natjecanjima za solo izvedbe i u ekipnoj konkurenciji. Između ostalih i srebro na Svjetskom plesnom prvenstvu u Rimu. Suvremeni ples dao mu je mogućnost da izrazi svoje emocije i svoju kreativnost, te razvija svoje motoričke sposobnosti.

-Tri treninga tjedno i plesni nastupi znaju biti iscrpljujući, pa ponekad završavaju sa upalom mišića i istegnutim ligamentima, ali na sreću veće ozljede su me zaobišle, kaže  Lovro.

SKLAD KONCENTRACIJE I EMOCIJE

Plesni pokreti puni su emocija, pa u traže punu koncentraciju i emocionalnu uključenost.

- Na pozornici se osjećam odlično, nemam tremu pred nastup i volim izraziti ono što osjećam kroz plesne pokrete, osim toga koreografija iako zadana ostavlja prostora za improvizaciju pa mogu unijeti i svoje viđenje iste. Moram priznati da sam se trenutno našao u fazi kada želim ispitati i svoje druge mogućnosti i područja na kojima bih se želio ostvariti. Dao sam sebi vremena da dobro razmislim u kojem se smjeru želim dalje razvijati, rekao nam je Lovro.

- Zapravo se više vidim na području prirodnih znanosti, odgovorio je i u šali dodao kako želi dostići uspjeh svoje tetke -  Ane Hranilović - koja trenutno završava doktorski studij agronomije u Australiji.

Uz svesrdnu podršku majke Jasne, te bake Jadranke i djeda Rudolfa (poznatih čakovečkih umirovljenih liječnika), te uz izuzetnu komunikativnost i snalažljivost, Lovri je uspjeh pred nogama.

Mogućnost da ga jednog dana vidimo na nekoj od svjetskih plesnih pozornica, nije isključena.