Svijet oko nas 12.08.2018. 11:17. Zadnja izmjena: 12.08.2018. 11:20.

Čakovec

Međunarodni oldtimer susret: Vlasnici ljepotana pucali od ponosa

Jedna od najzanimljivijih atrakcija ovogodišnjeg Porcijunkulova tradicionalni je međunarodni oldtimer susret, koji je već 19. put uspješno organizirao Oldtimer klub Međimurje.

Brojni posjetitelji uživali su razgledavajući automobile i motocikle iz nekih dalekih vremena – najstariji je iz tvornice Mercedes izašao davne 1924. godine.

Ponosno su, uz goste iz cijele Hrvatske, te susjedne Mađarske, Slovenije i Austrije, svoje limene ljubimce posjetiteljima predstavljali Međimurci koji su već 20 godina okupljeni u svoj Oldtimer klub. - Kad smo bili djeca tek je počinjala ta motorizacija, i u mnogima od nas ostala je zadivljenost vozilima tog doba. U Klubu nas je oko 220, a u našim garažama čak je oko 500 starih vozila, kaže predsjednik Franjo Belović iz Hlapičine, dok sjedi u svojem Fordu Taunusu iz 1979. godine.

Dodaje i da se ljubav prema motoriziranim starinama prenosi s koljena na koljeno, a to su nam potvrdila i tri naraštaja čakovečke obitelji Kovač – djed Vlado, sin Vlado i unuk Vinko. U garaži djeda Vlade sveukupno je osam starih motocikala, a sin Vlado kaže da je baš pravi oldtajmeraš koji svoja vozila sam popravlja i obnavlja. Fascinaciju je naslijedio i najmlađi član obitelji, kojem djed za vožnju upravo osposobljava jedan oldtimer – bicikl.

Vlasnici starih vozila uživali su i u panoramskoj vožnji od Šenkovca, Štrukovca, Sv. Martina na Muri i Štrigove, do G. Mihaljevca i Nedelišća.