Svijet oko nas 24.07.2019. 09:13. Zadnja izmjena: 24.07.2019. 09:17.

Čakovec

MURID-ov Festival medvjedića tijekom Porcijunkulova

"Budi sretna priča jednog medvjedića" je projekt Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) sa svrhom senzibilizacije i osvještavanja javnosti o važnosti rane intervencije te s ciljem poticanja usvajanja poželjnih odgojnih vrijednosti kao što su dijeljenje i tolerancija, socijalna osviještenost te promicanje volonterizma.

Kroz aktivnosti projekta udruga potiče održivi razvoj kroz ponovnu upotrebu plišanih igračaka dajući im šansu da pronađu nove vlasnike. Projekt su prošle godine podržale mnoge javne osobe, što možete vidjeti na MURID-ovom službenom youtube kanalu.

Tko ih podržava ove godine možete vidjeti OVDJE, gdje možete pratiti i sve novosti vezane uz pripremu nadolazećeg Festivala medvjedića.

  • Drugi po redu Festival medvjedića održat će se tijekom manifestacije Porcijunkulovo 2019., od 30.7. do 4.8. u Čakovcu. Šator s puno plišanih medvjedića otvorit će Igor Baksa svečanim programom otvaranja, u utorak, 30.07. u 10 sati te će šator biti otvoren od 9 do 21 sat tijekom cijelog trajanja Porcijunkulova. Festival medvjedića je koncipiran u tematske dane.

"Budi sretna priča jednog medvjedića" je ove godine dobila priznanje Grada Čakovca za Najakciju u 2019. godini, a promotivnoj kampanji su se priključili i studenti s Međimurskog veleučilišta koji su kroz definirane aktivnosti promovirali i društveno korisno učenje koje se počinje sve više prakticirati kao metoda učenja s višestrukim prednostima za sve uključene strane.

U tijeku je i izdavanje prve MURID-ove slikovnice "Sretna priča jednog medvjedića" čija tematika je proizašla iz prošlogodišnjeg Festivala medvjedića.

Izvor: Murid