Svijet oko nas 19.07.2018. 22:35. Zadnja izmjena: 20.07.2018. 11:43.

'Populizam' riječnog turizma

Na Muri uskoro organizirani kajak i rafting?

Nedovoljno iskorišten turistički potencijal rijeke Mure zagolicao je HDZ-ovu vijećnicu Kristinu Nestić, pa se s tom temom obratila gradonačelniku Draženu Srpaku na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Murskog Središća.

- S obzirom na sve veći populizam (je li vijećnica Nestić zapravo mislila na popularnost?) riječnog turizma, je li moguće da gradska Turistička zajednica organizira kajaking i rafting na rijeci Muri? Ako bude dovoljno turistički atraktivno, u nekoj drugoj fazi moglo bi se razmisliti i o nekom obliku drvenih kućica za noćenje, a sve to isfinancirati iz europskih fondova, predlaže K. Nestić.

Gradonačelnik Srpak istaknuo je kako su upravo rijeka Mura i povijest rudarstva aduti središćanskog turizma, ali problem u organizaciji predloženih aktivnosti ponovo predstavlja nesretni Šengen.

- Granica se seli s jedne na obale Mure na drugu, i da bi se rafting mogao održavati potrebne su iscrpne dozvole koje se moraju ishoditi najkasnije 30 dana od samog održavanja. To ljude odbija. Kućice su izmjenama prostornog plana već predviđene na prostoru kod skele i ŠRD-a Mura, ali je tu otežavajuća okolnost zaštićeni krajobraz rijeke Mure, pojasnio je Srpak. Još je jednom ponovio da će sve biti lakše kad padne Šengen – i uz rijeku Muru, i uz Dravu. 

Izvor: 3299