Svijet oko nas 20.01.2018. 16:16. Zadnja izmjena: 20.01.2018. 16:16.

Čakovec

Na revijalnoj izložbi: Od čupavih do bezdlakih mačaka

Neke od najljepših rasnih mačaka u Hrvatskoj stigle su nedavno na revijalnu izložbu u čakovečki Dom sindikata. Prva je to ovakva izložba koju je organiziralo Felinološko društvo Karlovac. Veliko zanimanje izazvale su nesvakidašnje ljubimice Dine Ratajec iz Šenkovca – bengalska mačka prekrasnih šara i sfinks mačka bez dlake.

- Bengalska mačka osvojila me svojim divljim izgledom i karakterom, a sa sfinksom sam se prvi put uživo susrela na jednoj izložbi u Ljubljani i bila je to ljubav na prvi pogled, pojašnjava 20-godišnjakinja.

Dina se uzgojem mačaka počela baviti tek prije nekoliko godina, no Emilija i Miljenko Cmrečak iz Murskog Središća, oboje doktori veterinarske medicine, svojim su ruskim plavim mačkama odani već više od 20 godina. 

Odmah do ruskih, smjestila se britanska kratkodlaka mačka obitelji Buza iz Pribislavca - uzgajivačnicu Manuela i Marijane, te dvogodišnjeg nasljednika Marina, predstavljala je desetomjesečna Daisy Lee.

- Već je na prvu jasno zašto smo odabrali 'britance' – poput plišanih medvjedića su! Uzgojem se bavimo nekoliko godina, i naše su mace članovi obitelji – njima smo čak i kuću prilagođavali, iako je to mnogima teško pojmljivo, čak i među našim bližnjima, pojašnjava Manuel, po zanimanju policajac.