Svijet oko nas 27.07.2016. 09:03. Zadnja izmjena: 27.07.2016. 09:06.

Općina Selnica

Natali Marčec iz Donjeg Zebanca s ljubavlju održava svoje cvjetno carstvo

Svaki put kad idem u dućan ili na tržnicu vraćam se s novim cvijetom, nasmijano je kazala Natali Marčec iz Donjeg Zebanca čije je dvorište dupkom puno cvijeća i ukrasnog bilja svih vrsta i veličina, no, kako kaže uvijek se nađe mjesta za još poneku biljku. U idiličnom dvorištu pažnju plijene cvjetovi žarkih boja te uredno pokošena trava i pažljivo oblikovano grmlje između kojih su smještene vrtne figure, a s balkona kuće slijevaju se prekrasne viseće petunije.

Prije nekoliko godina imala sam čak dva reda surfinija na balkonima za što sam dobila i priznanje od Općine Selnica, ističe Natali koja već godinama održava svoje cvjetno carstvo u koje ulaže puno ljubavi te s puno pažnje postupa prema svakom cvijetu. Već dobro uhodana cvjećarka, inače po zanimanju ekonomistica, u dušu poznaje svaki cvijet u svom dvorištu i zna kakvi uvjeti mu odgovaraju, a kakvi škode njegovu razvoju.

Tajnu uspjeha vidi i u tome što kupljenu zemlju uvijek pomiješa sa šumskom, a cvijeće nekoliko puta tjedno zalijeva tekućim gnojivom. Na upit ima li puno posla oko održavanja, skromno odgovara da u tome ne vidi nikakav teret, već naprotiv - rad oko kuće i u cvjetnjaku ju ispunjava i predstavlja zadovoljstvo.

Obožavam cvijeće i svake godine uređujem okućnicu i ukrašavam je cvijećem. Kada nešto voliš, ništa nije teško, objašnjava Natali te dodaje da svi koji ju poznaju znaju da je strastvena ljubiteljica cvijeća zbog čega nerijetko na poklon dobije cvijet koji još nema u svojoj kolekciji.