Svijet oko nas 17.12.2017. 09:59. Zadnja izmjena: 17.12.2017. 09:59.

Nedelišće

NEDELIŠĆE Stigao poseban krevet za Gabrijela!

Rečeno, učinjeno! Rotary klub Čakovec nabavio je krevet za malenoga Gabrijela Jalušića iz Nedelišća. Riječ je o bolničkom krevetu s električnim podešavanjem visine ležišta i prijeko potrebnom ogradom. U dom Jalušićevih krevet koji je koštao 7.065 kuna dopremljen je u ponedjeljak, 4. prosinca.

Otac Kristijan i baka  malog Gabrijela Anica Jalušić zahvalili su od srca dobročiniteljima, sretni što Gabrijel više neće morati spavati na običnom krevetu, gdje mu ne mogu podignuti uzglavlje.

- Svake godine organiziramo razne humanitarne akcije. No, kako je ova godina pri kraju, akcije su zatvorene. Stoga smo napravili posebnu akciju, osobnim angažmanima. Krevet su  kupila dva naša člana; Juraj Levačić iz Vučetinca i Damir Šafarić, vlasnik čakovečke tvrtke Media-Soft  - kaže Branko Špoljar, predsjednik Kluba.

U posjet obitelji Jalušić s predsjednikom je stigao i donator Juraj Levačić. Riječ je u umirovljeniku, s dugogodišnjim poduzetničkim stažom u Švedskoj.

- Rado se i često odazovem i uvijek sam odvajao dio prihoda za ovakve svrhe - kaže donator velikog srca.

Načelnik Dania: Što god bude trebalo

Općina Nedelišće sufinancira boravak Gabrijela Jalušića u Centru dr. Antun Bogdan u Čakovcu sa 600 kuna mjesečno, doznajemo u općinskoj upravi.

Načelnik Darko Dania dodaje: - Tu smo, što god bude trebalo, spremni smo pomoći obitelji Jalušić.