Svijet oko nas 23.02.2018. 08:46. Zadnja izmjena: 23.02.2018. 08:51.

Nedjelja, 18. veljače

Obilježen Svjetski dan braka u župi svetog Leonarda u Goričanu

U nedjelju, 18. veljače, u župi svetog Leonarda u Goričanu svetom misom je obilježen Svjetski dan braka. On se od 1983. godine obilježava druge nedjelje u veljači, Hrvatska se tom običaju pridružila 2009. godine, a u Goričanu je ovo bilo četvrto obilježavanje. Bit obilježavanja je da se sve više otkrije vrijednost braka, njegov smisao i značenje. Župnik Josip Drvoderić u svojoj je propovijedi istaknuo važnost obitelji i skladnog braka za zajednicu i društvo. Od sedam svetih sakramenata, ženidba je jedini sakrament u kojem se nešto potpisuje - dvoje bračnih drugova kao u ugovoru se obvezuje na bračnu ljubav i vjernost u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti .

Nedjeljno euharistijsko slavlje svete mise su animirali bračni parovi čitajući misna čitanja i psalam. U organizaciji župnika, župnog Caritasa „Betanija“ i bračnih parova u vjeronaučnoj dvorani organizirano je druženje uz kolače, kuhano vino i piće.

Članica župnog Caritasa „Betanija“ Nevenka Logožar napravila je prigodne darove za ovu priliku, tako da je svojim „heklanjem“ ukrasila staklene posudice prigodnim motivom. Župnik je bračnim parovima koji slave obljetnice poklonio prigodnu diplomu „Hvalospjev ljubavi“.

Izvor: Tomislav Gudlin