Svijet oko nas 04.11.2018. 09:44. Zadnja izmjena: 04.11.2018. 09:44.

Sport za sve

Održan 16. Sobočki špancer, tradicionalno pješačenje okolicom Male Subotice

Povodom Svjetskog dana pješačenja, Udruga sportske rekreacije ,,Sport za sve'' Mala Subotica, organizirala je proteklog vikenda, 16. Sobočki špancer, tradicionalno pješačenje okolicom Male Subotice. Okupljanje je bilo kod odbojkaškog igrališta, a po vrlo lijepom vremenu na pješačenje je krenulo više od 120 rekreativaca i zaljubljenika u prirodu i pješačenje. Povratkom na odbojkaško igralište za polaznike vrtića (14 sudionika) i učenike osnovne škole (16 sudionika) organizirane su rekreativne igre u bacanju koluta, gađanju gola, rušenju čunjeva i gađanju koša. Kod učenika nižih razreda u gađanju čunjeva i gađanju koša najbolji je bio Marko Goričanec, dok je u nabacivanju koluta i gađanjugola prvi je bio Vili Markač. Kod učenika viših razreda, u gađanju čunjeva najbolji je bio Roko Juras, u nabacivanjukoluta i gađanjukoša prva je bila Ana Goričanec, dok je u gađanju gola pobijedila Julia Magdalena Ciglar.

Ukupno prvo mjesto kod polaznika dječjeg vrtića (srednja grupa) osvojio je Vito Marković. Kod predškolaca je pobijedila MartaGoričanec. Nakon djece na red su došli i odrasli, koji su se natjecali u visećoj kuglani, bacanju potkove i gađanju praćkom, a sudjelovala su 43 natjecatelja. U bacanju potkove pobijedio je Ranko Mihinjač,u visećoj kuglani i gađanju praćkom najpreciznija je bila Tanja Pivar. Tri prvoplasirana u svakoj disciplini nagrađeni su medaljama, dok je Tanja Pivar dobila i prijelazni pehar. Članice i članove USR Sport za sve su sudionike pripremili puno pečenih kestena, kolača, jabuka i osvježavajućih pića, te izložbu fotografija s nekoliko prijašnjih pješačenja. Sobočki špancer je održan pod pokroviteljstvom općine Mala Subotica, a ovogodišnje rekreativno okupljanje bilo je najmasovnije do sada jer je sudjelovalo više od 170 sudionika.

Prije natjecanja članice Dramske sekcije podružnice umirovljenika Mala Subotica izvele su skeč Kak je negda bilo dok su žene Boga za dešč molile, čime su do suza nasmijale sve prisutne.