Svijet oko nas 24.07.2016. 10:21.

Tradicionalna utrka i igre na vodi

Otočani Hrkač i Grabant osmi put ulovili labuđe pero!

Nautički klub Labud Prelog i ove je godine organizirao sada već dobro poznate rekreativno - sportske igre u preloškoj marini. Upravo je to mjesto jedno od omiljenih odredišta Preložana u ljetnim danima, a iz godine u godinu raste popularnost ove turističke atrakcije koju rado posjećuju Međimurci, ali i njihovi susjedi.

Prava ljetna temperatura nije spriječila ljubitelje igara na vodi da u nedjelju, 10. srpnja, posjete tradicionalnu šesnaestu utrku Lov na labuđe pero i sportske igre na vodi. Riječ je o amaterskim natjecanjima za sve ljubitelje Drave. Uz utrku drovskih čona kao centralan događaj, održani su i praćkanje te alka na vodi. U utrci Lov na labuđe pero, čiji je početak označio pucanj topa Zrinske garde Čakovec, ove je godine sudjelovalo četrnaest ekipa.

Čamce je, uz glavnog suca Ignaca Belića, nadgledao žiri u sastavu Ana Novak i Luka Marđetko. Pobjedu je po osmi puta odnijela ekipa iz Otoka, Krunoslav Hrkač i Igor Grabant. Njima je ponovno pošlo za rukom da u žestokoj konkurenciji budu najbrži tandem koji je u drvenom čamcu odveslao rutu oko obližnjeg otoka u jezeru. Nakon prošlogodišnje stanke, dečki su pokazali apsolutnu nadmoć.

Drugo mjesto, iako su za ovu utrku izradili novi čamac kako bi im uz malo sreće pošlo za rukom pobijediti najjače veslače, pripalo je domaćinima, predsjedniku i dopredsjedniku Nautičkog kluba Labud Prelog, Draženu Novaku i Josipu Novaku.

Treće mjesto osvojili su Josip Habijan i Nenad Lukša iz Moto - nautičkog kluba Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca.