Svijet oko nas 21.12.2017. 12:47. Zadnja izmjena: 21.12.2017. 12:51.

Nedjelja, 17. prosinac

Podjela božićnih darova djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima

Za svu djecu bez adekvatne roditeljske skrbi smještenoj u udomiteljskim obiteljima u Međimurju 17. prosinac bio je posebno uzbudljiv dan. Tog prekrasnog nedjeljnog popodneva, Udruga udomitelja djece Međimurja je uz pomoć Centra za socijalnu skrbu iz Čakovca organizirala podjelu božićnih darova u Pastoralnom centru Srednje škole Čakovec. 

Udruga udomitelja darove je prikupila inicijativom "Božićna čarolija" putem facebook stranice Foruma za kvalitetno udomiteljstvo. A da čarolija bude veća pobrinula se Marjeta Kessler, jedna mlada dama iz Zagreba koja je samoinicijatvno u krugu svojih prijatelja, kolega i poznanika prikupila svih 78 poklona za ovu prigodu. Tu predivnu osobu imali smo prilike osobno upoznati tek prilikom preuzimanja darova, pa nam je njen dolazak na program bila utoliko veća radost i ohrabrenje. Drago nam je ovime spomenuti kako je Tim za udomiteljstvo čakovečkog Centra za socijalnu skrb osigurao poklone i za udomitelje koji nisu učlanjeni u Udruzi tako da ni jedno udomljeno dijete u našoj Županiji nije bilo uskraćeno za svoj dio božićne radosti.

A da doživljaj Božića bude potpun, pobrinula su se djeca udruge "MjuziKids" iz Zagreba koja su svojim udomljenim vršnjacima izvela prekrasan mjuzikl "Nebesko uzbuđenje". Njihove prigodne pjesme izmamile su česte spontane aplauze udomljene djece, a na kraju ih i potaknule da im se pridruže u velikom zajedničkom plesu. Ovime se iskreno zahvaljujemo i Srednjoj školi Čakovec koja nam je za tu prigodu ustupila svoj prostor Pastoralnog centra te ga s posebnom pažnjom i ljubavlju uredila u prekrasnom božičnom ugođaju kako bi ovaj radostan događaj djeci ostao u trajnom sjećanju.

Izvor: Vlado Hoblaj