Svijet oko nas 04.06.2016. 08:33. Zadnja izmjena: 04.06.2016. 09:09.

Međimurska priroda

Povodom Svjetskog dana okoliša potpisat će se Sporazum kojim će se raditi na razvijanju zaštite okoliša

U ponedjeljak, 6. lipnja  u 10 sati, u Maloj vijećnici Međimurske županije, Ruđera Boškovića 2 Čakovec, povodom obilježavanja 5. lipnja, Svjetskog dana zaštite okoliša, upriličit će se svečanost potpisivanja Sporazuma o suradnji na unaprjeđenju svijesti pojedinaca i društva o važnosti zaštite okoliša i prirode.

Predmetni Sporazum je pismeni oblik suradnje te će biti predstavljen kao krajnji rezultat projekta „Partnerstva za okoliš“ koji službeno završava 31. prosinca. Radi se o projektu vrijednom više od 225 tisuća eura koji Zaštitarsko – ekološka organizacija Nobilis provodi na području Međimurske županije, a koji je financiran od strane Europske unije u sklopu IPA 2011 programa te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kako je potpisivanje Sporazuma formalni zaključak duge i uspješne suradnje Međimurske županije s Javnom ustanovom za zaštitu prirode - Međimurska priroda, čiji je osnivač te udrugom ZEON, Sporazum će potpisati župan Međimurske županije Matija Posavec i Goran Sabol, lokalni koordinator projekta, uz predstavnike triju međimurskih gradova - Murskog Središća, Čakovca i Preloga.

Izvor: Mateja Gošćiej