Svijet oko nas 05.09.2017. 10:24. Zadnja izmjena: 05.09.2017. 10:26.

Memorijal ''Oreški – Carović''

Praznik vatrogasnog natjecanja u Šandorovcu

U subotu, 26. kolovoza DVD Šandorovec je organizirao osmi Memorijal ''Oreški – Carović'', natjecanje za mladež i pomladak. Ukupno je u Šandorovcu toga dana bilo više od 200-tinjak djece iz svih krajeva Međimurja. Pokrovitelj Memorijala su bili kum Franjo Carović i Biserka Bezek kći pokojnog Đure Oreškog po kojem je i nazvan memorijal. Njih je prigodnim riječima pozdravio predsjednik DVD-a Šandorovec Dejan Tomašić. Sve ekipe su bile nagrađene medaljama, a prvoplasirane i peharima u trajno vlasništvo. Rezultate je pročitao zamjenik zapovjednika VZG Čakovca Nikola Besedić: u kategoriji mladež muški prvo mjesto zauzela ekipa DVD-a Gardinovec, odmah do njih DVD Krištanovec, takozvani gromovi koje nije baš pratila sreća zbog koje su ispustili prvo mjesto. Na trećem mjestu je bila ekipa DVD-a Sveta Marija.

U kategoriji mladež žene prve su bile domaće djevojke iz DVD-a Šandorvecm, druge iz DVD-a Kuršanca, a članica DVD-a Donji Mihaljevec treće.

Iznimno neizvjesno je bilo u kategoriji pomlatka muški gdje je prvih pet ekipa razlika bila manja od jednog boda, odnosno sekunde. Prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Pribislavec, dok je za njima na drugom mjesto bila ekipa domaćina DVD-a Šandorovec koji su bili i najmlađa ekipa natjecanja. Na trećem mjestu je ekipa DVD-a Totovec. U kategoriji pomlatka žene nastupila je samo jedna ekipa i to iz DVD-a Donji Mihaljevec.

Izvor: Damir Perhoč