Svijet oko nas 12.03.2017. 14:42. Zadnja izmjena: 12.03.2017. 14:43.

Ispunjen san

Pribislavčanka Mirjana Hudin zapjevala u emisiji Nikad nije kasno

- Ispunila sam svoj mladenački san i svoje srce, presretna sam, kazala nam je Pribislavčanka Mirjana Hudin jedna od sudionica  glazbeno-natjecateljske emisiji RTL televizije Nikad nije kasno, koju smo proteklog vikenda imali prilike vidjeti i na malim ekranima. Upravo pjevanje pred renomiranim glazbenicima i nastup na televiziji, ono je što teca Mira, kako je zovu najbliži, ponajprije njezin nećak, poznati međimurski glazbenik Nenad Peršak, priželjkuje čitav život.

- Životni put odveo me u druge vode, a oduvijek sam htjela biti samo pjevačica. Polazila sam srednju medicinsku školu, sjećam se kako sam u ponoć učila za ispit iz anatomije, a u glavi mi se vrtjela pjesma Zelena si rijeka bila. Prvi puta sam pred publikom zapjevala još u osmom razredu osnovne škole, na čajanci koje su se u ono vrijeme organizirale. U mladosti sam nastupala i na susretima mladih, na nekadašnjim Međimurskim jesenskim večerima u Centru za kulturu jednom prilikom i s Jasnom Zlokić, danas povremeno zapjevam s grupom Noćna smjena. No, snimanje emisije Nikad nije kasno bilo mi je jedinstveno iskustvo, priča Mirjana.

Na sudjelovanje ju je nagovorio dugogodišnji prijatelj, glazbenik Zlatko Korbelj-Zujo, iako se prvo nećkala. No, kad je pristala, mobilizirane su međimurske glazbene snage. U Beogradu, gdje je snimana emisija, Mirjanu su bodrili te joj pomagali nećak Nenad Peršak, Gordana Gabaj i Nenad Gavez. Iz Pribislavca su joj podršku pružali suprug Marijan, sin Krešo, kćer Gordana, zet Dario te unuci Karla i Luka kao i brojne prijateljice i prijatelji, osobito članice Ženskog odbojkaškog kluba Kaštel. Naravno, pred kamere nije mogao svatko tko se prijavio, pa je nakon prijave Mirjana producentima poslala demo snimku s pjesama Podmoskovske večeri, Zar je voljeti grijeh i Vehni, vehni fijolica. Tada je uslijedio poziv na snimanje. Vješto je u pozadini pripremu odradio Nenad Peršak, snimivši svoju tecu Miru kak spada, ali i odabravši pjesme koje joj leže, pa je sve prošlo glatko, barem u prvom krugu. – Neka mi nitko ne zamjeri ako sam što krivo rekla na televiziji, imala sam užasnu tremu, svi ti reflektori, publika, nisam ni bila sigurna kako držati mikrofon, priča nam Mirjana.

PRIJATELJSTVO

Ipak, zahvaljujući i već spomenutoj ekipi iz Međimurja, sve je odradila kako treba, a na snimanju se rodilo i novo prijateljstvo. Jedna od članica ocjenjivačkog žirija Anđa Marić – nekadašnja pjevačica poznate hrvatske rock skupine Flare uz riječi podrške prije izlaska na pozornicu oduševila se i Mirjaninom haljinom. Riječ po riječ, kako to već žene znaju– dogovoren je susret, odnosno dolazak Anđe u Međimurje. Mirjana i njezine prijateljice iz ŽOK-a Kaštel u suradnji sa članovima Aerokluba Međimurje nedavno su je ugostile na aerodromu u Pribislavcu, uz krafne kojima se oduševila jednako kao i panoramskim letom iznad Međimurja.

–Kod vas je prekrasno, ponovno ću doći, obećala je Anđa Marić domaćinima, a teca Mira došapnula nam je da se nada i novim pjevačkim angažmanima.