Svijet oko nas 11.02.2018. 16:51. Zadnja izmjena: 11.02.2018. 16:51.

Utopija

Propao pokušaj da se DVD osnuje u romskome naselju u Piškorovcu

Međimurje je trebalo postati bogatije za još jedno dobrovoljno vatrogasno društvo, no pokušaj da se DVD osnuje u romskome naselju u Piškorovcu neslavno je propao. 
U želji da se tamošnje stanovništvo aktivira, te da se poboljša stanje sigurnosti u samome naselju, inicijativu je pokrenula Općina Mala Subotica, u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Čakovec. Općina je bila spremna preuzeti trošak tečaja – 250 kuna po osobi, dok bi se uz pomoć JVP Čakovec nabavila i oprema.

Okosnica budućeg DVD-a Piškorovec trebala su biti petorica dobrovoljaca, koji su s obukom za vatrogasca I. klase krenuli na tečaju koji je nedavno održan u Vulariji. No, nakon prvog dana, na predavanjima se više nisu pojavili. - Htjeli smo ih educirati i opremiti, čak nisu o svojem trošku morali dolaziti na predavanja nego smo ih vozili. Ali, za ruku nikoga ne možemo navlačiti, razočarano je na posljednjoj sjednici malosubotičkog vijeća istaknula SDP-ova vijećnica Jadranka Sermek, ujedno i predsjednica DVD-a Sveti Križ.
No, iako u prvome pokušaju nisu uspjeli, od formiranja DVD-a u Piškorovcu (još) neće odustati, dodala je.