Svijet oko nas 09.10.2017. 11:44. Zadnja izmjena: 09.10.2017. 11:46.

Beerfest Sjever

Protekli vikend u znaku dobrog piva, odličnih burgera i još bolje zabave!

Vikend u Čakovcu prošao je u znaku dobrog piva, odličnih burgera i još bolje zabave. Peti, jubilarni Beerfest Sjever preselio je na Trg Republike u Čakovcu gdje je okupio brojne građane, Međimurce, ali i posjetitelje iz regije i susjednih država te ih oduševio okusima i glazbenim programom. Bez lažne skromnosti možemo reći da je Čakovec dobio jedan od najjačih hrvatskih craft beer festivala. Preko 3000 vrhunskih street food burgera, 5000 litara craft pive i odlično jesensko vrijeme bila su garancija dobrog vikenda u Čakovcu.  

Dvanaest craft, malih i zanatskih pivovara prezentiralo je svoje pivske i cider uspješnice s gotovo trideset različitih stilova piva. Vrhunac događaja bilo je natjecanje u ispijanju “ljutopive”, pivo s dodatkom ljutih papričica. Gustafi, Clone Age i čakovečki DJ-i bili su zaslužni za trošenje kalorija nakon uživanja u pivu i burgerima, a oni džentlemenski nastrojeni posjetili su pop up barbershop čakovečkog Brice i dotjerali se za zabavu do kasno u noć.

Nakon nekoliko izvrsnih festivala, Beerfest Sjever dodao je “Burgers” u svoje ime i definitivno se upisao na hrvatsku kartu odličnih manifestacija. Beer&Burger Fest tako je postao još jedna u nizu uspješnih i omiljenih manifestacija u Čakovcu, a poslužilo je i lijepo vrijeme, što je dodatno privuklo posjetitelje i turiste na uživanje u jesenskim čarima kontinentalnog kraja.

Posjetitelji su u dva dana festivala isprobali desetak burgera u organizaciji čak pet restorana, dok su marljivi chefovi i grill majstori napravili preko 3000 burgera, što je za Street food manifestaciju izniman pothvat. Iz Dubrovnika nam je došao street food konceptualni restoran “Barba” s daškom morske kuhinje, dok su iz regije svoje delicije pripremali American Bar Dollar iz Varaždina, ali i čakovečki poznati restorani Central Park, Stari Hrast i Mundoaka. Naravno, za dobre burgere treba i dobrih aperitiva pa su gosti mogli isprobati i domaće likere od višnje, anisa, kadulje i posebno ukusne - kave. 

Beerfest Sjever je u ovom konceptu svakako bio logistički izazov, imali smo ukupno 18 izlagača, preko 700 kvadrata natkrivenog prostora, dva odlična koncerta, a posjeta nas je u neku ruku i iznenadila” komentari su zadovoljnih organizatora. “Svakako možemo reći da Čakovec i Međimurje vape za festivalima ovog tipa, ali i da imamo ponudu koja može zadovoljiti i istančane gurmanske nepce. Iznimno nam je drago što je na festivalu sudjelovalo 10 hrvatskih craft pivovara, jedna slovenska i prvi hrvatski cider.”

Festival je bio poseban izazov za male pivare, uz samu prezentaciju, potražnja je bila tolika da su gotovo svi ostali na kraju bez pive. S preko 5000 litara istočene pive festival je bio posebno zahtjevan. No ipak to je i donekle razumljivo craft pivarstvo znači da se radi o manjim i tradicionalnim pivovarama koje su fokusirane na kvalitetu i imaju ograničene proizvodne kapacitete. Sigurni smo da će za sljedeće izdanje i oni pripremiti i više pive, ali i još poneko iznenađenje iz tog svijeta.

Domaćini i organizatori, ekipa iz čakovečke craft pivovare “Međimurski Lepi Dečki”, LM Komunikacije i Stari Hrast zahvaljuju svim posjetiteljima, izlagačima, partnerima, Gradu Čakovcu i Turističkoj Zajednici grada Čakovca na odličnom festivalu, posjeti i zabavi.

Izvor: Krešimir Biškup