Svijet oko nas 31.10.2018. 09:42. Zadnja izmjena: 31.10.2018. 09:58.

Subota, 27. listopada

Reformisti pomogli Humana Novoj i Skloništu dobrote

Povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja predstavnici međimurskih Reformista u subotu su posjetili Humana Novu i Sklonište dobrote.

Zahvaljujući na donaciji voditeljica sortirnice Humana Nove Sandra Varga rekla je da ova socijalna zadruga godišnje prikupi 250 do 300 tone odjeće i tekstila, većinom u Međimurju, a unatrag godinu-dvije i na području Istre te u Zagrebu. U njihovoj šivaoni nastaju raznovrsni tekstilni proizvodi, uglavnom na zahtjev naručitelja iz zemlje i inozemstva. 

U nastavku subotnjeg prijepodneva Reformisti su donaciju predali i čakovečkom Skloništu dobrote. Ova udruga u nešto više od 5 godina djelovanja zbrinula je više od 500 mačaka, od čega ih je kasnije udomljeno preko 250. Prema riječima Damire Marušić Sklonište dobrote danas, na više lokacija u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji te Zagrebu, brine o 160 mačaka.

Po završetku posjeta predsjednik Narodne stranke – Reformisti Međimurske županije Ivica Baksa istakao je značaj ovih dviju udruga, kao i svih ostalih koje svojim djelovanjem pomažu svima kojima je to potrebno. Ne samo na ovaj dan, nego uvijek kad ste u prilici pomozite ili učinite nešto dobro za druge, rekao je Baksa. Na taj način i sami postajemo bolji ljudi. Međimurci su, kroz djelovanje ovakvih udruga ili razne humanitarne akcije, već mnogo puta dokazali svoju ljudskost i plemenitost i uvjeren sam da će to činiti i dalje, zaključio je Baksa.

Izvor: Miljenko Ovčar