Svijet oko nas 23.05.2019. 14:58. Zadnja izmjena: 23.05.2019. 15:00.

Otkrijte COMPO, 60 godina tradicije

RUŽE, romantične i elegantne

Ruže su već stoljećima neizostavan dio europske vrtne kulture. Zahvaljujući intenzivnom uzgoju, zadnjih je godina moguće birati između nepreglednog broja različitih sorti, koje se razlikuju po boji, broju te boji cvjetnih latica, načinu na koji rastu te namjeni. Lako obrasli trnjem, prekrasni cvjetovi ružinih grmova dovoljno su dobar razlog, da za njih u vrtu uvijek pronađemo prostor. Uzmemo li u obzir samo nekoliko osnovnih naputaka, ova će legendarna ljepotica biti najljepša biljka u svakom vrtu!

Cjelovit prostor

Ruže pripadaju obitelji Rosaceae i obožavaju sunce. Najljepše i najbrojnije cvjetove razvijaju na sunčanom mjestu, u klasičnom, plodnom i dobro propusnom vrtnom tlu.

Pravilna sadnja

Sadite li ruže u proljeće, radije se odlučite za biljke već posađene u posude (za razliku od sadnica s golim korijenjem, koje radije sadimo u jesen). Odaberite sunčano i prozračno mjesto. Posudu s ružom postavite u vedro s vodom te je ostavite dovoljno dugo, da se zemlja potpuno natopi vodom. Iskopajte rupu za sadnju te izmiješajte COMPO SANA Zemlju za ruže sa zemljom iz vrta. COMPO SANA Zemlja za ruže ružama pruža optimalne uvjete za rast i cvatnju. Blaga mješavina zemlje potiče rast korijena i biljkama osam tjedana pruža dovoljnu količinu hranjivih sastojaka. Biljku posadite te dodajte preostalu zemlju za ruže. Pazite na mjesto gdje je cijepljena – mora se nalaziti približno 5 cm iznad površine zemlje. Zemlju utabajte dlanovima te biljku izdašno zalijte.

Otkrijte kvalitetu robne marke s više od 60 godina tradicije, otkrijte COMPO! Velik izbor raznih COMPO tipova zemlje i gnojiva vrhunske kvalitete za sve vrste biljaka pronađite u svim većim vrtnim centrima.

Pravilno gnojenje

Ruža za bujnu cvatnju treba mnogo hranjivih tvari, čiji odnos mora biti uravnotežen. COMPO BIO dugotrajno gnojivo s ovčjom vunom za ruže sadržava idealnu mješavinu. Neka zemlja prije gnojenja bude vlažna – tako će biljke hranjive tvari puno bolje prihvatiti. Ukoliko dugotrajno gnojivo upotrijebite u proljeće, vaše će ruže biti zbrinute tijekom čitave sezone.