Svijet oko nas 13.03.2020. 10:07. Zadnja izmjena: 13.03.2020. 10:10.

Stožer civilne zaštite

Samoizolacija u trajanju od 14 dana za putnike koji dolaze u Međimurje iz drugih zemalja

Temeljem trenutne situacije vezano za korona virus ( COVID 19 ), načelnik Stožera Međimurske županije Josip Grivec uputio je dopis koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

molimo da obavijestite javnost da je od jučer (četvrtak, 12.ožujka) na snazi Odluka  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i kriznog stožera Ministarstva zdravstva kojom je proširen broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana.

To su  zemlje: Kina, Italija, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran,  Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, Engleska, Nizozemska i Švedska te Bela Krajina u Sloveniji.

Naglašavamo da će naši građani koji rade i žive u navedenim zemljama, ako dođu za vikend u Republiku Hrvatsku, morati biti u samoizolaciji 14 dana te će se moći vratiti u navedene zemlje tek po isteku zdravstvenog nadzora, tj. nakon tih 14 dana i to pod uvjetom da će biti zdravi.

Savjetuje se tim osobama da ako nemaju neku hitnu situaciju kod kuće u Međimurju, da odgode dolazak kući te neka prate situaciju slijedećih tjedana.