Svijet oko nas 26.03.2019. 12:38. Zadnja izmjena: 26.03.2019. 12:39.

Pribislavec

Šesta međunarodna kinološka utakmica u lure coursingu u subotu, 30. ožujka

U subotu, 30. ožujka će se na terenu sportskog aerodroma u Pribislavcu održati šesta međunarodna kinološka utakmica u lure coursingu. Organizator ove manifestacije je Klub Hrtova Hrvatske, član Hrvatskog kinološkog saveza. Ova vrsta natjecanja održava se već treći puta na prostoru aerodroma u Pribislavcu, dok se prva utakmica u Hrvatskoj održala točno prije 5 godina, tj. 30.03.2014. godine u Varaždinu. Razlog tome je, osim prelijepog terena aerodroma u Pribislavcu i činjenica da Klub broji nekoliko članova baš iz Čakovca i Varaždina.

PROGRAM natjecanja:

  • 09:00 – otvorenje natjecanja
  • 15:00 – proglašenje pobjednika po bodovima za svaku pasminu

Ovaj kinološki sport primarno je namijenjen ispitivanju prirođenih osobina hrtova, no u njemu mogu sudjelovati i druge pasmine poput basenjija, faraonskog psa ili podenka. Na treninzima Kluba dobrodošle su sve pasmine pasa kao i mješanci.

Tijekom natjecanja mamac koji je sačinjen od plastičnih traka dužine oko 40 cm putuje po livadi, a psi ga prate te pritom pokazuju koji od njih najbolje radi u timu odnosno koji od njih najviše pokazuje pasminske karakteristike. Dva međunarodna suca ocjenjuju pet kategorija bodovima od 1-20 (agilnost, praćenje, brzina - koja se ne mjeri i ne pobjeđuje uvijek najbrži pas!, entuzijazam i izdržljivost). Temeljem zbroja bodova dodjeljuju se međunarodne i nacionalne kandidature (CACIL i CACL) koje psima znače mogućnost osvajanja titule prvaka Hrvatske u ovom sportu. Do sada su dodijeljena samo četiri naslova prvaka hrvatske u ovom sportu.

Napominjemo da će na ovom natjecanju sudjelovati i vrlo egzotične pasmine hrtova poput ruskog hrta, velikog engleskog hrta ili mađarskog hrta.

Očekujemo oko 30 natjecatelja kojih će najviše gostiju biti iz inozemstva.

Molimo sve posjetitelje da ukoliko dolaze na ovu manifestaciju sa svojim ljubimcima, da sa sobom ponesu knjižice cijepljenja te da ne posjećuju teren sa kujama u tjeranju. Molimo sve posjetitelje i da svoje pse obavezno drže na povodcu tijekom cijelog trajanja natjecanja, poručuju iz Kluba Hrtova Hrvatske.

Izvor: Klub Hrtova Hrvatske