Svijet oko nas 21.08.2020. 09:33. Zadnja izmjena: 21.08.2020. 09:35.

CENTAR ZA POMOĆ U KUĆI MŽ

Sreća je kad smo zajedno

U organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije i Općine Goričan proteklih dana u Goričanu na Šuderici je održana manifestacija Mojih 20 poruka samome sebi  s ciljem međugeneracijskog druženja. Manifestaciji su se odazvali mještani Goričana, ali i gosti umirovljenici i članovi Klubova za starije osobe iz Nedelišća, Donje Dubrave i Preloga.

Za sve prisutne bile su organizirane sportsko rekreativne aktivnosti – pikado, nordijsko hodanje i viseća kuglana, vrlo popularan Kviz te fotografiranje na temu manifestacije.

Općina Goričan osigurala je ručak dok se za osvježenja pobrinuo Centar.

Okupilo se stotinjak gostiju,a 15-ak volontera bilo je zaduženo za koordinaciju aktivnosti i nadzor pridržavanja epidemioloških mjera.

Kako posljednjih mjeseci nismo bili u mogućnosti provesti mnoge unaprijed planirane aktivnosti, odlučili smo organizirati jedno druženje na otvorenom. Starijim osobama nedostaje druženja i aktivnosti a obzirom da su posljednjih mjeseci živjeli pod posebnim mjerama. Ovom manifestacijom željeli smo povećati socijalnu uključenost starijih osoba u lokalnu zajednicu i potaknuti međugeneracijsko druženje starijih osoba sa svojom djecom. Manifestacija je uspješno provedena, a već su krenuli i dogovori za nova, moguća druženja – napisala nam je ravnateljica Centra Frana Lana Kanoti.