Svijet oko nas 30.04.2019. 06:36. Zadnja izmjena: 30.04.2019. 06:36.

Praznik rada

Srijeda, 1. svibnja - Međunarodni praznik rada: Kamo na grah?

NEDELIŠĆE: 'Fazanima' na okrepu

Proslava Praznika rada u Nedelišću već tradicionalno započinje budnicom u 6 sati koju predvodi Puhački orkestar općine Nedelišće po svim mjestima. Druženje se nastavlja u Lovačkom domu u Nedelišću s početkom u 10 sati, gdje će biti podijeljeno tisuću porcija besplatnog graha, u organizaciji LD-a Fazan. Za štimung će se pobrinuti članovi KUU-a Seljačka sloga i Mažoretkinje Nedelišća.

MURSKO SREDIŠĆE: Praznik uz tamburaše

Grad Mursko Središće u suradnji s udrugama i ove godine organizira tradicionalnu proslavu 1. svibnja. Proslava će se održati u srijedu na Sportsko-rekreacijskom centru Zalešće s početkom u 11 sati. Građanima će se dijeliti besplatni grah, članovi SRD-a "Mura" će pripremiti ribice i osvježavajuća pića, a za dobro raspoloženje pobrinut će se tamburaši.

SDP M. Središća također organizira prvomajsko druženje i to u dvorištu caffe bara Jama od 10 sati.

ČAKOVEC: Pod zidinama Starog grada

SDP Čakovca i Međimurske županije i ove godine za građane organizira besplatan grah pod zidinama čakovečkog Starog grada, uz glazbeni sastav Noćna smjena. Podjela porcija počinje u 10 sati.

NOVAKOVEC: Poslijepodne uz Muru

Nije baš uz Muru, ali jeste blizu... prvomajski grah SDP općine Podturen ove godine organizira u Novakovcu, u tamošnjem društvenom domu od 16 sati.

SV. MARTIN NA MURI: Dom branitelja

Turistička zajednica Svetog Martina na Muri, Općina i tamošnja Udruga branitelja za 1. svibnja pripremaju druženje uz – grah. Dođite u 11 sati u dom branitelja u Sv. Martinu na Muri i sa sobom ponesite samo dobru volju za druženjem u lijepom krajoliku uz Muru.