Svijet oko nas 07.07.2018. 09:58. Zadnja izmjena: 07.07.2018. 09:58.

Stanetinec trijumfalno na natjecanju Vatrogasne zajednice područja Gornji Mihaljevec - Štrigova

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stanetinec, na domaćem terenu, osvojili su natjecanje Vatrogasne zajednice područja Gornji Mihaljevec - Štrigova. Natjecanje je održano na vatrogasnoj motornoj štrcaljki (suha vježba), u nedjelju, 24. lipnja. Drugo mjesto osvojila je Štrigova, treće Martinuševec; slijede Železna Gora, Robadje, Preseka i Gornja Dubrava. Kod veterana jedina, pa stoga i najbolja, bila je "B" ekipa Preseke. 

Bilo je ovo opušteno natjecanje, a najvažnije je bilo ugodno druženje te je Zoran Pufek, predsjednik DVD-a Stanetinec, zahvalio svima koji su se odazvali. Srećko Mrazović, predsjednik sudačke komisije Vatrogasne zajednice Međimurske županije, obavijestio je natjecatelje da su se prve tri ekipe kvalificirale na županijsko natjecanje.

Aleksandar Karlovčec, predsjednik područne Zajednice, zadovoljan organizacijom, kazao nam je ono što je očito: "Nažalost, premalo nas je i nema pomlatka. Pojedina društva rade s mladima, ali nema ih dovoljno za ekipu. Sve nas muči to što mladi odlaze u Njemačku. Nama u DVD-u Štrigova, koje je središnje društvo, treba 20 osoba za interventnu ekipu. A baš nam odlazi pet članova prema Njemačkoj ... ostat će nas 'na knap', dvadeset i tri".