Svijet oko nas 30.01.2020. 08:09. Zadnja izmjena: 30.01.2020. 08:11.

Turizam

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske: Tri nagrade stigle u Međimurje

Više od 150 nominiranih iz svih dijelova Hrvatske u sedam kategorija nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, promotori tradicije, kulturne i prirodne baštine te lokalnih proizvoda okupilo se na dodjeli nagrada najboljima u ruralnom turizmu Hrvatske.

Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu odabrala je najbolje u kategorijama – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Među nagrađenima, tri su nagrade stigle u Međimurje: u kategoriji Tradicijske ruralne gastronomije zlatnu povelju osvojio je Restoran Terbotz, Vinogradarstva i podrumarstva Branimir Jakopić, u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije brončanu povelju osvojilo Porcijunkulovo i vrijedna ekipa Turističke zajednice grada Čakovca, dok je u kategoriji Ruralno-turistički projekti, brončanom poveljom nagrađen Međimurski štacun Udruge „Najbolje ‘z Međimurja“.

Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.

„Ove nagrade ponovni su dokaz strateškog promišljanja turizma i stalnog ulaganja javnog i privatnog sektora u kvalitetu ponude i usluga. Prepoznati smo u različitim segmentima, od eno-gastronomije, manifestacija, do promocije i unaprjeđenja lokalnog tržišta poljoprivrednih proizvoda.“, istaknula je zamjenica župana Sandra Herman koja jedodjeli nagrada nazočila zajedno s voditeljem Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom.