Svijet oko nas 25.04.2017. 22:07.

Nacionalna manjina

Svjetski dan Roma obilježen u Kuršanec - Lugu i Sitnicama

Rad s djecom se itekako isplati

U organizaciji Vijeća romske nacionalne manjine, Dječjeg vrtića Cipelica - Pirgo te udruge Sfera, u Romskom obiteljskom centru u Kuršancu u povodu 8. travnja - Svjetskog dana Roma organizirana je priredba. Kulturno-umjetnički program izveli su mališani iz romskog naselja.

- Romski obiteljski centar, odnosno vrtić Pirgo polazi 40 djece, a 130 učenika Roma Osnovne škole Kuršanec ovdje dolazi na produženi boravak. Kad vidite kako djeca napreduju, trud se isplati i sve dobiva smisao, kazala je Maja Odrčić-Mikulić iz udruge Sfera. (vk)

I u Sitnicama je bilo veselo

U subotu, 7. travnja, u Sitnicama, mjesnom odboru Grada Murskog Središća u kojem žive pripradnici romske nacionalne manjine, svečano je obilježen Svjetski dan Roma. Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sitnica Milorad Mihanović organizirao je proslavu uz kulturno-umjetnički i sportski program.

Uz romsku pjesmu i ples i sportska nadmetanja koja je fotoaparatom bilježio Anđelko Jurak na lijep je način obilježen Svjetski dan Roma u maloj zajednici koja iz godine u godinu sve uspješnije gradi suživot s većinskim stanovništvom grada na Muri. (mb)