Svijet oko nas 23.12.2019. 09:07. Zadnja izmjena: 23.12.2019. 09:10.

Najvolonter/ka u 2019. godini

Svoje slobodno vrijeme plemenito daruju zajednici

U okviru 20. Sajma dobrote u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec nedavno je održana dodjela Županijske nagrade Najvolonter/ka u 2019. godini. Titulu najboljeg volontera podijelili su Ruža Sašek koja je svakodnevno uključena u aktivnosti Dnevnog boravka djece Dr. Antun Bogdan te je pratnja u vožnji korisnicima Caritasa, zatim Marija Prekupec bez čijeg bi djelovanja kulturni i društveni život Međimurja bio znatno zakinut i Martin Vlahek koji je aktivni volonter u Društvu osoba s tjelesnim invaliditetom MŽ, u Dnevnom boravku Dr. Antun Bogdan i u Domu za starije i nemoćne Novinščak u Čakovcu. U kategoriji najbolje organizacije volontiranja Međimurske županije u 2019. godini nagradu je dobila Udruga Biovrt – u skladu s prirodom. Nagradu Ruže Sašek preuzela je njezina unuka Una Strbad u pratnji ravnateljice Caritasa Kristine Novaković dok je nagradu Udruge Biovrt preuzela predsjednica Silvija Kolar Fodor.

Za izniman volonterski doprinos zajednici priznanja su primili i volonterka Volonterskog kluba Doma za starije i nemoćne Novinščak Marija Nikolić, volonterka ACT grupe Ivana Mikac, volonterka Udruge za promicanje kvalitete života Turen Podturen Božena Kapitarić, volonterka Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije Nada Igrec, volonterka Gradskog crvenog križa Čakovec Maria Paula Požgaj, volonterka Društva Naša djeca Čakovec Gordana Šoltić Siladi, volonterka Društva Naša djeca Prelog Leona Krušelj te Klub žena liječenih od bolesti dojke Nova nada Čakovec.

Volonteri, društva i udruge dio svog slobodnog vremena i dio sebe plemenito daruju zajednici, a nagrade su im uručili župan Matija Posavec, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač i ravnateljica Gimnazije Sandra Breka-Ovčar.